Projděte se s námi podzimním Blanskem!

5. listopadu 2017, ostatní, přečteno: 1699×

K programu Vítání sv. Martina patří již tradiční komentovaná prohlídka města Blanska, kterou pořádá Galerie a antikvariát Jonáš ve spolupráci s Blanenskou informační kanceláří „Blanka“. Ta letošní se uskuteční v sobotu 11. listopadu 2017.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Sraz všech zájemců o seznámení se historií a proměnami města Blanska je u Informační kanceláře Blanka v 09:00 hod. Také letos se vydáte do ulic společně s průvodcem Pavlem Svobodou, který vám svou osobitou a poutavou formou představí město.

Prohlídka začne v kostele sv. Martina, kde se seznámíte s jeho historií, zvonem Poledníkem a příběhem Karoliny Meineke.

Pokračovat budete okolo nejstarší blanenské školy, seznámíte se s významnými blanenskými osobnostmi a dozvíte se i něco zajímavého o blanenských kašnách.

Další část prohlídky bude věnována rodině Ježků, společně s průvodcem poodhalíte zajímavosti o stavbě jejich továrny a tzv. Ježkově mostě, zachovalé kulturní památce. Po trase neminete ani park s tzv. památníkem Zborováka, který je jediný v celé republice.

V centru města se pak nachází nenápadný Památník selství, odkud už pak můžete individuálně zamířit k blanenskému zámku, ať už na mimořádné prohlídky, nebo na přehlídku svatomartinských vín „Na víno s Martinem“, která začíná ve 13:00 hod. v zámeckém parku.

Martina Hejčová
vedoucí oddělení propagace a cestovního ruchu