Zahájení třídenních slavností jako Den odborných dovedností s programem Erasmus+

7. listopadu 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1473×

Střední škola cestovního ruchu a gastronomie, s. r. o., Blansko spolupracuje na organizaci oslav blanenského patrona již několik let a podstatnou část programu v Centru sv. Martina zajišťuje se svými žáky samostatně. Už vloni se však pojetí prvního dne akce rozšířilo o zapojení školy do Evropského týdne odborných dovedností, což bylo návštěvníky přijato velmi kladně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Evropská komise vedena snahou o zviditelnění výsledků evropské spolupráce v oblasti odborného vzdělávání a přípravy vyhlásila letos druhý ročník tohoto projektu s cílem ukázat špičkovou kvalitu odborného vzdělávání, zvýšit jeho atraktivitu a prestiž a inspirovat jednotlivce bez rozdílu věku, aby  v sobě dokázali objevit svoje schopnosti a talent právě prostřednictvím odborné přípravy. Škola se v říjnu do projektu s názvem „Objev svůj talent“ 2017 zapojila znovu a stala se jedním z vítězů soutěže vyhlášené Domem zahraniční spolupráce v Praze.

Účast Střední školy cestovního ruchu a gastronomie, s.r.o. na zahajovacím dni akce Blanenské vítání svatého Martina tedy probíhá v rámci Dne odborných dovedností s programem Erasmus+, který je součástí široké iniciativy Evropský týden odborných dovedností.

Samotný blanenský Den odborných dovedností proběhne formou zabezpečení bohatého programu a služeb pro návštěvníky, přičemž vedle klasických způsobů prezentace odborných dovedností a programu Erasmus+ budou návštěvníci informováni o odborném vzdělávání a přípravě přímou účastí studentů školy na aktivitách návštěvníků a komunikací s nimi – studenti se totiž budou na akci podílet především realizačně (v pozicích průvodců, tvůrců expozic, animátorů, obsluhy, koordinátorů apod.).

Věříme, že i druhý Den odborných dovedností se setká se zájmem návštěvníků, kteří budou moci opět nejen posoudit kvalitu odborné přípravy studentů, ale také přímo (v pozicích hostů) se na prezentaci jejich odborných dovedností podílet.

Více informací je k dispozici na http://www.naerasmusplus.cz/cz/mobilita-osob-odborne-vzdelavani/evropsky-tyden-odbornych-dovednosti/ .

Martin Jaglář, zástupce ředitele a koordinátor odborné výuky,
Střední škola cestovního ruchu a gastronomie, s. r. o. Blansko