Medaile z poháru Moravy pro Šťávovou a Reky

9. prosince 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1724×

Na Zimních pohárech Moravy desetiletého a jedenáctiletého žactva v Karviné a Havířově se letos mezi plavce ze třiačtyřiceti moravských klubů kvalifikovalo sedm zástupců blanenského oddílu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Desetileté zastupovali Sára Burgetová, Jana Suchá, Anna Šťávová a Matěj Měšťan, jedenáctileté pak Pavel Slezák, Jaroslav Gric a Jan Reka.

Podzimní příprava se ukázala jako kvalitní, neboť plavci přivezli dvě zlaté, jednu stříbrnou a čtyři bramborové medaile, a k tomu přidali devět umístění v první desítce nejlepších plavců Moravy.

Z medailí se radovala na Poháru desetiletých v Karviné Anna Šťávová, která zvítězila v disciplíně sto metrů prsa a na poloviční trati zaostala na zlatou příčku o pouhou setinu sekundy.

Jediný mužský zástupce této kategorie Matěj Měšťan se musel spokojit se dvěma bramborovými medailemi. V Havířově nenašel přemožitele na čtyřstovce kraul jedenáctiletý Jan Reka a bronzové medaile mu unikly o vlásek na padesátce motýlek a dvoustovce kraul.

Nejlepším plavcem Moravy v kategorii desetiletých se stal boskovický talent Jáchym Ryšávka, který bezkonkurenčně porazil své soupeře na všech šest přihlášených startů.

anna-stavova-21984-0_550.jpg
Anna Šťávová. Foto: archiv autorky

jan-reka-17369-0_550.jpg
Jan Reka. Foto: archiv autorky

Věra Vencelová
ASK Blansko