Noviny Doma v Moravském krasu jsou tu opět pro Vás

7. prosince 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1909×

Podzim je vždy časem sklizně, a tak i v Moravském krasu nadešel čas bilancovat, co vše se na jaře a v létě na jeho území podařilo zrealizovat. MAS Moravský kras, z.s., proto připravila další vydání sezonních novin Doma v Moravském krasu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Celé dvě stránky novin jsou věnovány skutečnosti, že po více než dvou letech práce byla schválena strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD) pro území MAS Moravský kras, z.s., nazvaná „Moravský kras jinak“, která, mimo jiné, umožní na území devětapadesáti obcí alokovat v následujících pěti letech 150 miliónů korun v oblasti rozvoje dopravní infrastruktury, modernizace škol a školek, rozvoje spolkového života obce nebo sociálních a prorodinných opatření.

Velká část podpory bude směřovat i do soukromé sféry a zemědělství.

Noviny se dále věnují bližšímu představení konkrétních projektů, které díky podpoře ze strany MAS přispívají k všestrannému rozvoji Moravského krasu v oblasti kvality potravin, nebo třeba vzdělávání.

Články o ekologickém hospodaření na ovčí farmě nebo o tom, že se Muzeum Blanenska rozhodlo ukazovat dětem tajemství Moravského krasu ve 3D, jsou toho asi nejlepším dokladem.

Noviny Doma v Moravském krasu jsou zdarma k dostání v Blanenské informační kanceláři Blanka na Rožmitálově ulici v Blansku, a v průběhu listopadu byly distribuovány do poštovních schránek v rámci regionu.

Ke stažení jsou i na webové stránce www.mas-moravsky-kras.cz.

Už teď se však postupně rozbíhají práce na příštím, letním vydání 2018, které by mělo obsahovat vše podstatné z turistické nabídky destinace Moravský kras a okolí, a stát se tak nepřehlédnutelnou pozvánkou ke strávení dovolené právě v našem regionu.

Klára Kučerová
MAS Moravský kras, z.s.