Podzim atletů ASK Blansko byl pestrý

10. prosince 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 2742×

Blanenští atleti mají za sebou úspěšnou účast na Mistrovství České republiky v přespolním běhu v Dluhoňovicích a na Pomerančovém mítinku v Jablonci nad Nisou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V podhůří Orlických hor se 25. listopadu 2017 konalo Mistrovství České republiky v přespolním běhu a atletický klub ASK byl u toho, když jeho barvy hájila ve starších žákyních Pavla Štoudková, která po zdrcujícím finiši, jak je u ní známo, vybojovala krásné třetí místo.

Trať starších žákyň byla dlouhá 3 000 m a Pavla ji zaběhla za 12:06.

Další tradiční akcí v kalendáři oddílu byl Pomerančový mítink, který proběhl ve dnech 2. až 3. prosince 2017 v jablonecké atletické hale. Za náš oddíl se této akce zúčastnili Daniela Bezdíčková, Zuzana Jandáková, Leona Jandáková, Natálie Poláčková, Adéla Jánošíková, Kateřina Šebková a Patrik Filka. 

Všichni jmenovaní odvedli maximální výkony, díky nim padlo i mnoho osobních výkonů. Největšího úspěchu na tomto mítinku dosáhla Veronika Jakusidisová v mladších žákyních, která skončila ve skoku vysokém na druhém místě výkonem 150 cm, na 300m trati suverénně vyhrála výkonem 44.81 a v závodě na 50 m skončila na místě čtvrtém.

Svou oddílovou kolegyni doplnila na stupních vítězů v přípravce Dominika Bezdíčková, která bojovala v trojboji, skládajícího se ze sprintu na 50 m, běhu na 300 m a hodu plným míčem váhy 1 kg. Dominika v tomto trojboji vybojovala druhé místo.

pavla-stoudtkova-99804-0_550.jpg
Pavla Štoudková (vpravo) vybojovala třetí místo na Mistrovství České republiky v přespolním běhu v Dluhoňovicích. Foto: archiv autora

atleti-15031-0_550.jpg
Blanenští atleti na Pomerančovém mítinku v jablonecké hale. Foto: archiv autora

Martin Bezdíček
atletika ASK Blansko