Vánoční plavba v lomu

28. prosince 2017, ostatní, přečteno: 2516×

Členové sdružení Horizont, jejich přátelé a další sportovní nadšenci se opět sešli na Štědrý den v lomu u již čtvrté vánoční plavby.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Setkávání začalo spontánně bláznivým nápadem, jak už to u podobných akcí bývá. „Po natáčení soutěžního snímku do festivalové rajbasové soutěže NaFest nám zůstal hotový prám z plastových lahví, s nímž aktéři sjeli celou řeku Svitavu. A bylo nám líto ho ještě nějak nevyužít. Chtěli jsme ho tedy znovu vyzkoušet na vodě, ale nikdo neměl čas jindy než na Štědrý den,“ vypráví o začátcích setkávání Milan Daněk.

První setkání u kotlíku s punčem a s kytarou se povedlo. Následovalo další a z akce pro pár nadšenců do extrémních sportů se stala tradice, ke které se pravidelně připojují noví stavitelé lodí i blanenští otužilci.

Vedle sebe tak v lomu plavou plavci s červenobílou vánoční čepicí a roztodivná plavidla. Letos nechyběl původní prám, který posloužil jako plocha pro táborák na opékání špekáčků. Vedle něj se proháněl neřízený tank, člověk v plovoucím barelu a stan. „Letos je to slabší, loni jsme měli rekordních devět plavidel a zamrzlou vodu. Bylo to veselé,“ vzpomíná Milan Daněk.

Dopolední plavba se také již stala cílem sváteční procházky pro desítky blanenských obyvatel. Láká je sem příjemná atmosféra a zábava v podobě roztodivných plavidel.

Podobné neplánované setkání se poprvé uskutečnilo také loni na silvestra na Sportovním ostrově u baseballového stadionu. „Zrušili nám ten den jeden běžecký závod, ale my jsme si řekli, že si chceme stejně zaběhat. Na silvestra v poledne jsme se tak sešli na Trianglu a běhali kolečka na počet. Přidali se k nám i kolemjdoucí a celkově se to povedlo. Jestli se to uskuteční i letos? Ještě nevím, zatím to nikdo neoznámil, ale věřím, že tam zase někdo bude,“ zakončil Milan Daněk.

red