Cherokees ovládly domácí led. Porazily tým z Kanady

3. ledna 2018, sport, přečteno: 2053×

Přátelské zápasy mezi kanadským výběrem hráček univerzit z Manitoby a HC Cherokees Blansko byly na blanenském zimním stadionu k vidění v závěru loňského roku. Domácí tým nakonec vybojoval za podpory místních fanoušků v obou utkáních výhru poměrem 5:4 po samostatných nájezdech a 9:2.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Své síly přijel na zimní stadion do Blanska, ve dnech 29. a 30. prosince loňského roku, porovnat s domácím celkem kanadský výběr hráček univerzit z Manitoby. Studentky celkem sedmi univerzit, ve věku od osmnácti do jednadvaceti let, jsou aktuálně v Evropě na desetidenním turné.

V Blansku se ale v odvetě hostující tým dočkal kruté prohry. Podle trenéra Cherokees Rudolfa Vally byl konečný výsledek pro soupeřky nespravedlivý a neodpovídal dění na ledě. „Utkání bylo vyrovnané, rozdíl byl jen v proměňování šancí a kvalitě brankářek. Náš soupeř na rozdíl od předchozího zápasu hrál bezstarostnější hokej, víc dopředu, na zadní vrátka ale moc nemyslel.“

hokej-zeny-65681-0_550.jpg
Výhra na domácím ledě je pro Cherokees dobrou motivací do dalších ligových bojů. V sobotu 6. ledna se na hřišti soupeře střetnou s Opavou. Foto: I. Stejskal

hokej-zeny-42893-0_550.jpg

hokej-zeny-97477-0_550.jpg

hokej-zeny-61917-0_550.jpg
Kompletní sestavy obou týmů před úvodním pátečním zápasem. Fotografie: I. Stejskal

HC Cherokees – výběr Kanady 5:4 SN a 9:2
(Domácí sestava byla pro zápas posílena několika hráčkami z moravských klubů a z Pardubic.)

Brankářky: Kateřina Teplá (Pardubice), Kateřina Hřívová (Opava)
Obránkyně: Monika Krčková (Cherokees), Kristýna Hájková (Slavia Praha), Hana Vávrová (Vsetín), Renata Mudráková (Vsetín), Pavlína Vlková (Pardubice), Eliška Vozdecká (Cherokees).
Útočnice: Jana Vallová (Cherokees), Zuzana Bubíková (Cherokees), Tereza Sovjaková (Vsetín), Monika Svobodová (Vsetín), Eva Baslová (Vsetín), Kateřina Petřeková (Uničov), Zuzana Povýšilová (Vsetín), Soňa Prokešová (Cherokees), Karolína Prokopová (Bulldogs), Kristýna Koníčková (Cherokees).

(Zdroj: http://cherokees.cz/)

red