Blanenská Poradna pro rodinu se připojí k Národnímu týdnu manželství

12. února 2018, zprávy z MěÚ, přečteno: 1588×

Již dvanáctý ročník Národního týdne manželství (dále jen NTM), největší iniciativy na podporu manželství a dlouhodobých oddaných vztahů, ponese motto „Manželství bez mýtů“, a pokusí se odpovědět na nejvíce omílané mýty o manželství. Letošní NTM proběhne již tradičně ve valentinském týdnu od 12. do 18. února 2018.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Kromě mýtu, že manželstvím končí dobrý sex a že vás dále čeká jen větší a větší nuda, obestírá manželství nespočet dalších moderních mýtů.

Sňatek je jediný doživotí trest, kde vám nepomůže dobré chování. Manželství není loterie, v té se aspoň někdy vyhrává. I ženatý může být šťastný, jen se to nesmí dovědět manželka. Manželství je přechod od slova smět ke slovu muset.

Kdo z nás neslyšel některý z podobných vtipů a narážek o manželství, které jako by naznačovaly, že sňatkem končí veškerá romantika, zábava, zájem o druhého, štěstí, svoboda atd. Ale není to všechno trochu jinak?

NTM je skvělou příležitostí, kdy se páry mohou inspirovat jak ze svého dobrého manželství udělat ještě lepší nebo, pokud je to třeba, obnovit to, co se časem ze vztahu vytratilo. Je iniciativou, která spojuje celou škálu organizací, jednotlivců, odborníků, měst i církví, které již v minulých letech na oslavu manželství a jeho podporu zorganizovaly stovky akcí po celé České republice.

Také poradny pro rodinu společně s profesním sdružením manželských a rodinných poradců AMRP ČR se k této iniciativě každoročně připojují a podporují její hlavní myšlenku nejrůznějšími akcemi pro veřejnost.

Stejně tak i blanenská Poradna pro rodinu nabídne veřejnosti možnost diskutovat nad významem manželství a dlouhodobých vztahů, a to dne 12. února 2018 od 16:00 do 18:00 hod. přímo v prostorách Poradny.

Budeme se zabývat otázkou vztahových dovedností jako předpokladů dobrého manželství a také (v duchu letošního ročníku NTM) některými rozšířenými mýty o manželství. Máte-li chuť podělit se s námi o vaše zkušenosti a dozvědět se na toto téma něco víc, zarezervujte si prosím místo nejlépe e-mailem na adrese poradna@blansko.cz.

Účastníci besedy budou mít možnost prohlédnout si prostory poradny, osobně se seznámit s jejími pracovníky a získat informace týkající se její činnosti. Navíc si odnesou tipy na zajímavou literaturu z oblasti partnerských vztahů.

Podrobné informace o této akci a také o službách poradny naleznete na internetové adrese www.blansko.cz/poradna.

Telefonický kontakt na Poradnu pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy je 516 413 524, 775 870 667.

Více informací o NTM naleznete na www.tydenmanzelstvi.cz.