Blanenské atletky mají za sebou úspěšnou účast na Mistrovství Moravy a Slezska

10. února 2018, tiskové zprávy, přečteno: 2425×

V pátek 2. února a v sobotu 3. února proběhlo v ostravské atletické hale Mistrovství Moravy a Slezska žáků, dorostu, juniorů a dospělých. V pátečním programu se za náš klub představily Leona Jandáková, Veronika Jakusidisová, Dominika Bezdíčková a Pavla Štoudková, které vybojovaly pět medailí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vše začalo ve výškařském sektoru, kde Veronika získala druhé místo za výkon 153 cm a Dominika skončila na sedmém místě výkonem 141 cm. V této disciplíně startovalo čtyřiadvacet mladších žákyň.

Po výšce se naše zraky soustředily k běhu na 800 m mladších žákyň. Dominika si v něm časem 2:34:00 zajistila druhé místo, a zaběhla osobní výkon na této trati.

Dalšími soutěžemi, které jsme obsadili, byl běh na 300 m, kde Veronika v osobním rekordu 42:80 suverénně vyhrála tuto náročnou atletickou disciplínu. Na této trati ji ještě doplnila Leona, pro kterou je to především sbírání zkušeností.

Soutěže poté pokračovaly běhy starších žákyň, kde Pavla na 150 m zaběhla osobní rekord v čase 19:15 a skončila na druhém místě, aby na 300m trati opět v osobním výkonu vyhrála časem 40:19. 

V sobotu pak pokračovalo mistrovství dospělými kategoriemi. V juniorkách se na start v běhu na 200 m postavila Leona Marečková, která nakonec doběhla na nepopulárním – čtvrtém místě v čase 26:38.

Na závěr musíme konstatovat, že mistrovství dopadlo pro naše barvy nad očekávání, když do Blanska vezeme pět medailí, z toho dva mistrovské tituly a tři druhá místa.

sestry-bezdickovy-89939-0_550.jpg
Veronika Jakusidisová a Dominika Bezdíčková. Foto: archiv autora

Martin Bezdíček
atletika ASK Blansko