Pořadatelství Půlmaratonu Moravským krasem se ujme po osmi letech ASK Blansko

6. března 2018, sport, přečteno: 2046×

Staronovým pořadatelem tradičního Půlmaratonu Moravským krasem bude od letošního roku Asociace sportovních klubů Blansko. Čtyřiadvacátý ročník nejvýznamnější sportovní akce ve městě proběhne v sobotu 18. srpna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Start hlavního běhu proběhne v 17:30 hodin, zhruba od dvou hodin odpoledne se však návštěvníci akce mohou účastnit doprovodného programu,“ uvedl předseda ASK Blansko Josef Vrba.

ASK Blansko se nechystá k žádným zásadním změnám trasy, zachová start a cíl, na který jsou závodníci v Blansku zvyklí. „Počítáme i s rodinným Během městem v délce 2,4 km se startem v 16:15 hodin, aktuálně dolaďujeme i dětské běhy,“ upřesnil předseda tělovýchovné jednoty.

Součástí tradiční sportovní události ve městě je i kulturní program. Pořadatelé se netají tím, že účinkující budou volit výhradně z domácích zdrojů, a to v rámci celého blanenského regionu. „Konkrétní jména jsou dosud v jednání, už nyní mohu ale slíbit, že se lidé mají na co těšit. Chybět nebudou ani stanoviště s různými soutěžemi a atrakcemi pro děti,“ láká k účasti Josef Vrba.

Na organizaci blanenského půlmaratonu se budou podílet všechny oddíly tělovýchovné jednoty. „Budeme rádi za jakoukoli pomocnou ruku, uvítáme proto i případné dobrovolníky z řad veřejnosti. V případě zájmu se mohou obracet na sekretariát ASK Blansko,“ žádá o spolupráci na této prestižní sportovně-společenské události Vrba.

Hlavním partnerem Půlmaratonu Moravským krasem je výrobce a prodejce sportovního oblečení a doplňků společnost Eleven.

Záštitu nad akcí převzal místostarosta Jiří Crha.

pulmaraton-moravskym-krasem-88477-0_550.jpg
Start loňského ročníku hlavního běhu Půlmaratonu Moravským krasem. Foto: S. Mrázek

Registrace probíhají již nyní na www.blanenskypulmaraton.cz.

Registrovaní běžci obdrží startovní balíček, jehož součástí bude i čelenka s nově připravovaným logem Půlmaratonu Moravským krasem.

Aktuální dění lze sledovat i na facebooku.

red