Webový portál blanensko.cz prošel aktualizací

28. března 2018, cestovní ruch, přečteno: 2124×

Turisty vyhledávaný webový portál blanensko.cz slouží svému účelu již sedmým rokem. Pracovníci odboru propagace a cestovního ruchu Městského úřadu Blansko, kteří jeho chod zabezpečují, připravili jeho kompletní aktualizaci. Zaujme nejen atraktivním designem, nabízí programy pro rodiny s dětmi nebo zbrusu nové doporučené turistické trasy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Novou verzi webového portálu blanensko.cz jsme spustili v pátek 23. března. Je responzivní a navede turistu ve všech směrech,“ uvedla Martina Hejčová, vedoucí oddělení propagace a cestovního ruchu v rámci tiskové konference.

Aktualizované stránky s sebou, kromě kompletní turistické nabídky v regionu, přinášejí hned několik novinek. „V sekci turistika a cykloturistika hodláme postupně uveřejňovat námi doporučené trasy pro pěší i cyklisty. Vždy se bude jednat o zajímavý výlet za některým z turistických cílů na Blanensku. Aktuálně jsou zde k dispozici dvě, částečně vedou po již značených cestách. Díky aplikaci turisticketrasy.com si je mohou zájemci rovněž stáhnout do GPS do mobilního telefonu,“ doplnila Hejčová.

vizualizace-blanensko.cz-24785-0_550.jpg

Vizualizace Blanensko.cz

„Nejčastějším dotazem, se kterým se v informační kanceláři setkáváme, je informace o možnostech v regionu pro rodiny s dětmi. Nechybí proto ani nabídka připravená na míru pro tuto cílovou skupinu. Plnohodnotné zpravodajství z Moravského krasu a okolí pak poskytuje nově naprogramovaný kalendář akcí, který prochází každodenní aktualizací. Podle statistik se jedná o nejnavštěvovanější část tohoto portálu. Téměř tři sta uvedených akcí jasně hovoří o tom, že nejen v regionu, ale i ve městě Blansku se stále něco děje,“ je přesvědčená vedoucí oddělení propagace a cestovního ruchu.

red