Hledáme šikovné amatérské fotografy

6. dubna 2018, ostatní, přečteno: 2933×

Aktualizováno 14.04.2018. Komise pro zahraniční styky města Blanska se obrací na mladé lidi se zájmem o reportážní fotografii s nabídkou účasti na mezinárodním workshopu v rámci projektu „Sociography“, který v měsíci květnu uspořádá italský partner ve městě Scandianu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Aktualizováno 14.04.2018

Italský pořadatel rozšířil věkovou hranici pro účastníky fotografického workshopu na 18–45 let.


Aktualizováno 18.04.2018

Termín, do kterého je možno snímky zasílat, byl prodloužen do 30. dubna.


Autory nejzdařilejších snímků, které vyhodnotí zástupci komise pro zahraniční styky, čeká pobyt v rodinách v italském partnerském městě ve dnech 23.–28. května 2018. Cestu zajišťuje město Blansko.

Kromě fotografického workshopu pod vedením zkušených fotografů hostitelé počítají i s doprovodným programem. Komunikačním jazykem bude angličtina, její znalost na dobré úrovni je tudíž podmínkou účasti.

Věk účastníků byl zadavatelem vymezen v rozpětí 18–45 let.

Workshop, jak již název projektu napovídá, bude zaměřen především na reportážní fotografii, pořízenou v rámci místního komunitního centra „Lo Stradello“, které pracuje s lidmi, kteří se z různých důvodů hůře začleňují do společnosti. Snímky zachycující jejich každodenní činnost, pak poslouží jako propagační materiál, který klienti budou moci do budoucna využívat.

Případní zájemci o tuto zajímavou zkušenost na mezinárodní úrovni by měli vlastnit aparát, který umožňuje nastavení režimů /Av, Tv, M/ a ohniskovou vzdálenost objektivu vhodnou pro reportážní focení. Doporučenými typy fotoaparátu jsou digitální zrcadlovka, bezzrcadlovka nebo pokročilý kompakt.

fotografka-34335-0_550.jpg

V případě zájmu zasílejte minimálně čtyři, maximálně však deset reportážních snímků – optimálně osob při pracovní nebo zájmové činnosti, a to v elektronické podobě o velikosti 1 500 × 1 000 px. U každého snímku ponechejte EXIF data, připojte název a místo zhotovení snímku. Fotografie musí být pořízena výhradně uvedeným autorem.

Snímky je nutné zaslat do pondělí 30.04.2018 na e-mail: kratochvilova@blansko.cz.

Případné dotazy zodpoví Iva Kratochvílová, referentka pro zahraniční styky z oddělení propagace a zahraničních styků Městského úřadu Blansko, na uvedeném e-mailu nebo na tel. 516 410 470. 

Těšíme se na vaši účast.

Jana Franchi
předsedkyně komise pro zahraniční styky