Po havárii stropu v krytých lázních byl obnoven provoz

5. dubna 2018, ostatní, přečteno: 2156×

V důsledku průsaku vody do konstrukce střechy včera došlo v objektu městských lázní k uvolnění dvou stropních podhledů nad plaveckým bazénem. Zaměstnanci Služeb Blansko, s. r. o., problém již odstranili včetně demontáže dalších podhledů, které byly havárií zasaženy. Provoz krytých lázní ode dneška probíhá podle stanoveného rozpisu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Havárii způsobil prasklý svod dešťové vody. Následně tak došlo k průsaku vody do konstrukce střechy a uvolnění dvou stropních podhledů,“ uvedl Zdeněk Grünwald, vedoucí nesportovních provozů společnosti Služby Blansko, který dodal, že čtyři podhledy již byly nahrazeny novými, další jsou objednány a k jejich instalaci Služby přistoupí ihned po jejich dodání.

Vedení města si uvědomuje potřebu investovat do obnovy všech sportovišť v majetku města, proto také dostala společnost Služby Blansko od Rady města Blanska úkol zpracovat přehled nutných investic do jednotlivých sportovišť s návrhem termínů realizace.

Chybět v něm nebude ani rekonstrukce posuvného dna, na kterou Blanenští již letos uvolnili ze svého rozpočtu sedm milionů korun. S opravou však musejí počkat až na příští rok. Ukázalo se totiž, že vzhledem k technickému stavu bude třeba vyměnit i vanu bazénu.

plavecky-bazen-82530-0_550.jpg
Plavecký bazén v budově krytých lázní hostí řadu sportovních soutěží. Jeho dno prozatím zůstane zafixováno na devadesáti centimetrech. Foto: S. Mrázek

„Postupná oprava by byla časově i finančně náročnější,“ vysvětluje starosta města Ivo Polák, který dodal, že městu nezbývá než vypracovat nový projekt a v rozpočtu pro příští rok vyčlenit na opravu bazénu vyšší částku. 

„Vypracovaný dokument ohledně oprav sportovišť v majetku města bude projednán a připomínkován na jednání rady v měsíci květnu. Vzhledem k tomu, že očekáváme, že tyto koncepční investice by měly přesáhnout sto milionů korun, bude nutné připravit takový harmonogram, který bude mít přesah přes volební období. Měl by tak být závazným materiálem pro další složení městského zastupitelstva,“ upřesnil na závěr starosta města Ivo Polák.

red