Vodáci museli své lodě přenášet, ve Svitavě je málo vody

23. dubna 2018, ostatní, přečteno: 1621×

Rodinnou akci, spojenou s poznáváním skryté krásy našeho nejbližšího okolí, známou pod názvem Jarní splutí Svitavy, uspořádala v neděli 22. dubna Kolpingova rodina Blansko. Členové outdoorového klubu si mohou přizvat také své rodiče, sourozence nebo i kamarády. Kolpingova rodina je totiž otevřena všem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Klub pohybových aktivit mládeže v přírodě, který jeho členové obvykle označují zkráceně jako outdoorový, pořádá v rámci Kolpingovy rodiny Blansko pro odrostlejší děti a mládež řadu sportovních, mnohdy i adrenalinových aktivit.

„Pravidelně se scházejí k vodním hrátkám v blanenských lázních, na jaře začínají dojíždět do loděnice v Rájci, kde trénují, aby pak mohli v létě vyrazit splouvat divočejší krásnou alpskou řeku Salzu. Do Alp jezdí také provozovat vysokohorskou turistiku na zajištěných ferratách, v zimě zase na sněžnice,“ vysvětluje Andrea Babková, organizátorka outdoorového klubu. „Někdy vyrazí na kola, lyže, jindy na pěší túru. Většinou se jedná o venkovní aktivity, v zimě si občas zajedou zalézt na lezeckou stěnu nebo zaskákat do trampolínového centra,“ dodala.

Splutím Svitavy členové klubu završí svoje celoroční aktivity. Na opékání párků se každoročně mohou těšit v rámci zastavení v Adamově u studánky, kam je vždy dorazí podpořit i pěší a cyklisté.

„Tentokrát bylo bohužel velmi málo vody, vodáci museli vystupovat z lodi a přenášet. Ke studánce tak dojeli o hodinu a půl později než obvykle. Většinou se končí v Babicích, tam však dojeli jen někteří, protože pronajímatelé lodí už byli netrpěliví a své lodě odchytávali už v Adamově,“ upřesnila na závěr Babková.

spluti-svitavy-67347-0_550.jpg

spluti-svitavy-40486-0_550.jpg

spluti-svitavy-35816-0_550.jpg

spluti-svitavy-12359-0_550.jpg

spluti-svitavy-93693-0_550.jpg
Na přípravách před vlastním vyplutím se podíleli nejen odrostlí vodáci, ruku k dílu přiložili i malí pomocníci. Fotografie: J. Franchi

red