BAMBIFEST se těší na vaši účast. Láká na bohatý program

10. května 2018, ostatní, přečteno: 1774×

Tradiční přehlídka organizací, nabízejících v Blansku a okolí volnočasové aktivity nejen pro děti, letos ovládne zámecký park ve dnech 18. a 19. května. V pátek večer navíc organizátoři lákají na hudební be.FEST, v sobotu pak na konferenci se zajímavými osobnostmi. Všechny části BAMBIFESTu jsou pro návštěvníky zcela zdarma.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

FESTIVAL VOLNÉHO ČASU

Prezentace organizací pro děti a mládež zaplní v pátek i sobotu zámecký park. U každého z celkem dvaatřiceti stanovišť si děti budou moci vyzkoušet, čím se daná organizace zabývá, ať už půjde o ukázku cvičení, první pomoci, modelů vláčků nebo robotiky. Právě možnost aktivně si nabídku volnočasových kroužků vyzkoušet je klíčovým tématem celé akce. Stánky organizací budou otevřeny v pátek od 9:00 do 17:00 hodin a v sobotu od 9:00 do 16:00 hodin.

bambifest-48081-0_550.jpg

HUDEBNÍ FESTIVAL

Na be.FEST zahrají tři kapely, hvězdou večera bude Pavel Helan. Odbor sociálních věcí, MERS a Tryo se letos utkají o titul interpreta roku, a tím i o poukaz na dvacet hodin nahrávání v profesionálním studiu. Z celkem sedmi přihlášených kapel je vybrali hlasující na facebooku be.FESTu. Kapely si zahrají na profesionálním pódiu se zázemím a dostanou prostor představit se všem návštěvníkům akce. Právě oni svým hlasováním rozhodnou, kdo získá letošní první místo a s ním i zajímavé ocenění. Oceněn bude také hlasující z řad návštěvníků, který bude na základě losování odměněn poukazem pro dvě osoby na vstup do wellness areálu Samsara. Začínáme v pátek 18. května v 18:00 hodin!

KONFERENCE

Tři zajímavé osobnosti letos vystoupí v blanenském zámku se svými příspěvky. Zatímco blanenský dobrodruh Milan Daněk bude mluvit o své práci s mládeží, cestovatel Ondřej Fišer povypráví o svých cestách a farář blanenské farnosti sv. Martina Jiří Kaňa se pak zaměří na téma komunitního společenství a jeho významu pro občanskou společnost. Konference proběhne v sobotu 19. května v 10:30 hodin.

Více o jednotlivých vystoupeních i osobnostech najdete na www.konference.bambifest.comwww.facebook.com/BlanenskaKonference.

V roce 2016 pořadatelé navázali úspěšnou spolupráci s Muzeem Blanenska. Program BAMBIFESTu tak přímo navazuje a spolupracuje s programem Muzejní noci, který začíná v pátek odpoledne a pokračuje až do noci.

Bližší informace jsou k dispozici na www.fest.bambifest.com www.facebook.com/beFESTblansko.

Plakát festivalu be.FEST ve formátu PDF
Plakát Bambifestu ve formátu PDF

red