Blanenští pokračují v modernizaci kina

7. května 2018, ostatní, přečteno: 1817×

V plánu mají zastřešení vchodu do budovy a terasy kavárny. Uvažují také o nové střeše pro přízemní části objektu a dostavbě zázemí kavárny. Aktuálně se v kině pokládá nová podlaha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Novou automatickou rampu, díky které se imobilní návštěvníci kina dostanou až do promítacího sálu, jsme instalovali začátkem tohoto roku. Dvě dostatečně široká místa k sezení pak vznikla odstraněním několika sedadel v zadních řadách hlediště. Aktuálně se v předsálí kina pokládá nová podlaha, nový čisticí koberec co nevidět přibude v prostoru před pokladnou kina,“ uvedl v rámci tiskové konference místostarosta Jiří Crha. 

Blanenští však mají v plánu další úpravy. Letos se kino ještě dočká oprav venkovního schodiště a zastřešení prostoru před vchodem. „Zhruba v polovině května vypíšeme výběrové řízení na dodavatele stavby," upřesnil Crha. 

S její realizací se ale nezačne dřív než v polovině června. „Od 7. do 8. června bude totiž blanenské kino hostit pátý ročník Celostátní soutěže neprofesionální filmové tvorby filmařů do devatenácti let Zlaté slunce. Zahájení prací proto plánujeme až po jejím skončení,“ dodal blanenský místostarosta, který připomněl, že schodiště musí být hotovo do konce srpna, kdy se Blansko ujme pořadatelství Světového festivalu UNICA 2018. Pak přijde na řadu zastřešení vchodu a terasy.

Vzhledem k plánovaným stavebním úpravám budou muset návštěvníci kina počítat s možným uzavřením kina po dobu zhruba jednoho měsíce.

Tím modernizace historické budovy kina ale zdaleka nekončí. V příštím roce by měla přijít na řadu rekonstrukce elektroinstalace, počítá se i s výměnou oken.

oprava-podlahy-v-kine-81435-0_550.jpg

oprava-podlahy-v-kine-19581-0_550.jpg

oprava-podlahy-v-kine-81273-0_550.jpg
Fotografie: J. Franchi

red