Blanenští seznámí zájemce s tématem aktivního stárnutí

11. května 2018, zprávy z MěÚ, přečteno: 1639×

Ministerstvo práce a sociálních věcí v rámci projektu Politika stárnutí v krajích ve spolupráci s městem Blanskem pořádá v úterý 19. června 2018 v malém sále Dělnického domu kulatý stůl na téma „Stárneme doma“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato akce je určena nejen pro zástupce samospráv obcí celého okresu Blansko, zástupce a pracovníky různých proseniorských organizací a klubů seniorů, ale také pro širokou veřejnost, kterou téma aktivního stárnutí, přípravy na stáří a podpory stárnutí doma zajímá. 

„Každý jednotlivec by se měl na období stárnutí a stáří připravovat v průběhu celého života. Předpokladem úspěšného zvládnutí tohoto období je zaměření se na aktivity a perspektivy do budoucnosti. V rámci kulatého stolu jsou tak plánovány příspěvky a diskuze na témata přípravy na stáří v oblasti zaměstnání, ve vztazích, v bydlení či ve zdraví. Dozvíte se, jak se stát neformálním pečujícím, co je třeba pro důstojné umírání doma,“ láká k účasti na akci Jana Fadrná, vedoucí odboru sociálních věcí.

Zájemci se mohou přihlásit nejpozději do 6. června 2018, a to na e-mail dana.zizkovska@mpsv.cz nebo kourilova@blansko.cz.

Akce potrvá od 10:00 do 15:00 hodin.