Charitativní sportovní den přinesl Kryštůfkovi devět tisíc korun

2. května 2018, tiskové zprávy, přečteno: 2944×

Denisa Provazníková s pomocí tří spolužáků a kolegů, trenérů Nemocvičny, zorganizovala akci na podporu správné věci. Uspořádali charitativní sportovní den plný lekcí a zdravého pohybu. Výtěžek z celé akce byl předán rodině Kryštůfka Lepky.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

makame-pro-krystufka-32015-0_550.jpg

Vedení Nemocnice Blansko tuto výzvu přijalo a podpořilo, stejně tak většina trenérů, kteří bez nároku na honorář v sobotu 28. dubna 2018 přišli a pro zájemce nachystali sálové lekce.

Osobní záštitu této akci věnoval místostarosta Jiří Crha, který stejně jako mnozí jiní věnoval do kasičky finanční částku i bez cvičení. I tato možnost byla.

makame-pro-krystufka-86945-0_550.jpg

Chlapeček se narodil v roce 2008 po velice komplikovaném porodu, jehož následky si s sebou nese doposud. Podle lékařů po odumření mozkových buněk neměl nikdy chodit. Kryštof má za sebou operaci mozku a za podpory své milující rodiny bojuje. Dnes je mu devět let a chodí.

S levostrannou hemiparézou a těžkou mentální retardací cvičí, jak může. Každoročně jezdí na rehabilitační pobyty do lázní, kde intenzivně cvičí, aby se jeho stav po pohybové stránce nezhoršoval. Ne všechny programy a technika potřebná pro Kryštofa jsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. Pro rodinu tohoto chlapečka, kde maminka a tatínek pečují ještě o další dvě děti, je to opravdu velmi složité a finančně náročné.

makame-pro-krystufka-55856-0_550.jpg
Fotografie: archiv Nemocnice Blansko

A protože pohyb je nástroj, kterým Kryštof bojuje proti svému údělu, v sobotu jsme se rozhýbali v blanenské Nemocvičně jen pro něj. Prostě jsme se všichni pohnuli pro malého kluka, který by se hýbal strašně rád...

Vybraná částka byla neuvěřitelných devět tisíc korun! Peníze přebral tatínek, malý Kryštof zase krásné kšandičky s logem Nemocvičny od partnera KOKA STYLE.

Rodině přejeme hodně zdravého pohybu s malým Kryštofem a ještě jednou velice děkujeme všem, kteří na této akci jakkoli participovali!

Kateřina Ostrá
tisková mluvčí Nemocnice Blansko