Knihovna v Blansku bude kvůli zákonem dané revizi přes prázdniny uzavřena

23. května 2018, ostatní, přečteno: 2354×

Z důvodu nutnosti provedení revize, kterou ukládá knihovnický zákon, bude Městská knihovna Blansko od 2. července do 2. září 2018 uzavřena.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V letošním roce o prázdninách proběhne v blanenské knihovně revize. Přestože někteří z našich čtenářů mají ještě v paměti minulou revizi, podle knihovnického zákona musíme letos opět revidovat. Zákon totiž ukládá knihovnám provádět tuto činnost v pravidelných a přesně daných intervalech. To je dáno mimo jiné i velikostí knihovny a počtem jejich dokumentů,“ vysvětluje ředitel knihovny Lukáš Dlapa.

Pracovníci městské knihovny proto upozorňují na tuto skutečnost již nyní, aby se na ni čtenáři stačili připravit. Knihy, které si vypůjčí v měsíci červnu, budou moci vracet až v září.

Speciální dokumenty jako CD, studijní literaturu ze studovny nebo časopisy bude možné vypůjčit na prodlouženou lhůtu do září až v druhé polovině června.

mestska-knihovna-blansko-40031-0_550.jpg
Městská knihovna Blansko bude přes prázdniny uzavřena. Foto: M. Hejčová

„Pokud tedy máte na svém čtenářském seznamu nějakou knihu, kterou stále odkládáte s tím, že až někdy..., je nejvyšší čas si ji při příští návštěvě u nás vypůjčit, nezapomenout řádně prodloužit, a pak už se s klidným svědomím pustit do čtení,“ připomíná ředitel knihovny. 

red