Na Trojsetkání letos žáci z Blanska vyjeli do Komárna

16. května 2018, ostatní, přečteno: 1657×

Ve dnech 24.–28. dubna se naše škola T. G. Masaryka již pojedenácté zúčastnila tradičního Trojsetkání, tentokrát v Komárně na Slovensku. Tato akce je realizována za finanční podpory města Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Během těchto dnů se tři základní školy (z Blanska, Komárna a Budapešti) utkají ve sportovních aktivitách, jak v atletice, tak v míčových hrách. Letos jsme měli šanci se zúčastnit i branného závodu, který každoročně pořádá město Komárno.

trojsetkani-15241-0_550.jpg
Blanenská výprava ve slovenském Komárně. Foto: archiv školy

Ve středu po obědě jsme se vypravili na pětihodinovou cestu autobusem do Komárna. Hned ve čtvrtek ráno proběhl branný závod. I přes velkou snahu všech čtyř závodníků jsme se ale neumístili na stupni vítězů. A ti, co nezávodili, měli možnost navštívit starou pevnost města Komárna. Po návratu do školy jsme se účastnili míčových her.

V pátek se naši nejlepší běžci utkali o vítězství v atletice, kde sklidili mnoho úspěchů. Dva žáci se také s panem ředitelem vypravili navštívit a pozdravit pana primátora města Komárna.

V sobotu už nás čekala pouze dlouhá cesta domů. Loučení bylo těžké, protože to uběhlo jako voda. Moc se těšíme na příští rok, kdy se společně všichni potkáme u nás.

Stefanie Matalová a Kateřina Vašíčková, 8. A
ZŠ T. G. M. Blansko