Rekonstrukce zchátralé budovy bývalé ubytovny v Mlýnské ulici proběhne nejdřív příští rok

15. května 2018, zprávy z MěÚ, přečteno: 1732×

Samostatně stojící objekt bývalé ubytovny ASK Blansko na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku si musí na celkovou rekonstrukci ještě počkat. Blanenští zažádali o dotaci vypsanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Bohužel neúspěšně. Příští rok to zkusí znovu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Chtěli jsme využít dotačního titulu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, který je určen čistě pro stavby a nemovitosti. Tento program byl ale v loňském roce v souvislosti s korupční aférou na ministerstvu pozastaven. Po určité době se žádosti posuzovaly znovu. Blansko bohužel nebylo úspěšné. O získání dotace se v případě jejího vypsání pokusíme znovu v příštím roce,“ uvedl v rámci tiskové konference starosta města Blanska Ivo Polák.

V úvahu ale připadá i financování z vlastních zdrojů. Služby Blansko vypracovaly analýzu postupné rekonstrukce veškerého sportovního zařízení v majetku města. Dokument pamatuje i na opravu zmíněné ubytovny.

„Realizaci této investiční akce v rámci městského rozpočtu by ale předcházelo jednání ve sportovní komisi a v radě města. Poté by záměr museli projednat a schválit zastupitelé,“ upřesnil starosta Polák.

Přestavbou tohoto objektu město získá zázemí pro činnost sportovních klubů, správu areálu sportovního ostrova, pro Českou unii sportu a v neposlední řadě i pro širokou veřejnost.

ubytovna-ask-29001-0_550.jpg
Ubytovna na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku. Foto: S. Mrázek

red