Blanenská desítka letos oslaví pátý ročník!

6. června 2018, tiskové zprávy, přečteno: 2045×

Jubilejní 5. ročník rodinné sportovní akce Blanenská desítka se rozeběhne a rozjede v sobotu 15. září 2018! Již nyní je na všechny tratě přihlášeno přes 350 účastníků. K letošnímu ročníku pořadatelé připravili pamětní účastnickou medaili pro každého sportovce, který dorazí do cíle desetikilometrového závodu!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

medailebd-48784-0_550.png

Na výběr je hned několik disciplín. Podle věku jsou vzdálenosti odstupňované od 200 m a 400 m, přes 1500 m až po dospěláckou vzdálenost 10 km. Tratě mají certifikaci od Českého atletického svazu, jsou bez převýšení a zatáček, proto přímo vybízejí pokořit váš osobní rekord! Každou z těchto tratí můžete absolvovat běžecky, na koloběžce nebo na in-line bruslích.

Nezapomeňme ani na běžeckou štafetu dvojic, kdy každý absolvuje svých 5 km a pořadatelé při slavnostním vyhlášení vítězů ocení první tři mužské, tři ženské i tři smíšené týmy. Děti na tratích 200 – 1500 m budou samozřejmě oceněny výhrami pro první tři v každé kategorii také, mimo to ale svou sladkou perníkovou medaili obdrží ihned v cíli.

Už každoročním pravidlem je při Blanenské desítce možnost zapůjčit a vyzkoušet si sportovní vybavení – běžecké boty Mizuno, in-line brusle Tempish, chrániče. Svou velikost běžeckých bot si můžete již brzy rezervovat na webu závodu www.blanenskadesitka.cz, aby jste měli jistotu, že na vás v den závodu budou čekat. Pro výběr správných běžeckých bot přímo pro vás, pomůže běžecká diagnostika Mizuno, kde otestujete svůj došlap. Na místě bude také servis pro koloběžky a inline brusle.

Závod koloběžek je součástí Českého koloběžkového poháru a běžecký závod zase součástí Okresní běžecké ligy Blansko. Do obou seriálů tedy můžete posbírat body do celkového pořadí.

Unaveným svalům dopřejte odpočinek při masáži zdarma ve stanu Alpa nebo si drobné bolístky nechte zatejpovat. Bude o vás postaráno zkušenými fyzioterapeuty. To vám již přijde SMS s výsledkem a dosaženým časem a spěchejte k pódiu na vyhlášení výsledků, po kterém bude ihned následovat účastnická tombola. Do té je automaticky zařazen každý se startovním číslem. Ceny rozhodně stojí za to!

Buďte 15. září při tom a využijte výhodnější startovné do konce června na www.blanenskadesitka.cz, každý včas přihlášený závodník bude mít na startovním čísle i své jméno. Aktuálně na facebooku závodu probíhá hlasování o vzhledu funkčního trička akce, které je možné si každý rok objednat ke startovnímu balíčku.