StreetArt Jam 2018 vol.17

31. srpna 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1660×

V prostorách blanenského skateparku se v sobotu 8. září 2018 uskuteční již sedmnáctý ročník happeningu s názvem StreetArt Jam 2018. Jedná se o prezentaci výtvarného umění StreetArt – malování na sololitové desky, spojené s reprodukovanou hudbou, vystoupením DJ, skateovými závody, turnajem ve stolním fotbálku a dalšími soutěžemi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pro blanenskou mládež tuto akci pořádají NZDM v Blansku (Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko), Sektor 23 a Basstronic soundsystems. Tradičně se akce stane předskokanem celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů, který proběhne od 24. do 30. září 2018.

Česká asociace streetwork, Nadace Vodafone ČR a Nízkoprahové kluby pro děti a mládež připravily informační kampaň Týden nízkoprahových klubů. Jejím cílem je upozornit na práci a význam nízkoprahových zařízení – v jednotlivých regionech se budou odehrávat dny otevřených dveří, divadelní představení, turnaje, koncerty a další akce.

NZDM v Blansku (PVC klub) bude prezentovat své aktivity prostřednictvím happeningu StreetArt Jam, na jehož organizaci se budou podílet bývalí i současní klienti klubu. „Akci nepořádáme z důvodu maximální návštěvnosti, ale pro příjemnou atmosféru, kterou vytváříme komunikací a otevřenými vztahy, stejně jako v klubu,“ vysvětluje vedoucí NZDM v Blansku Robert Hořava.

„Děti zde mohou vidět různé způsoby jak trávit volný čas, mládež si může všechno vyzkoušet a rodiče najdou potřebnou inspiraci, co mohou se svými potomky dělat. Všichni si v průběhu akce mohou zahrát fotbal, malovat na sololitové desky, zajezdit na bruslích, kopnout do balonu a přitom si zatančit,“ upřesnil Hořava.

streetart-jam-67059-0_550.jpg
StreetArt Jam v Blansku. Foto: archiv NZDM

Akce odstartuje ve 13:00 hodin a potrvá do 21:00 hodin.

Vstup na ni je zdarma.

red