Otevřenými dveřmi oslaví šestnácté výročí domova

28. září 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1435×

Letos v říjnu je tomu šestnáct let, kdy blanenské SENIOR centrum zahájilo poskytování sociální služby pro seniory, dříve známé spíše pod označením „domov důchodců“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Bývá už tradičně zvykem, že každý rok v říjnu se v naší republice otevírají dveře všech poskytovatelů sociálních služeb. To znamená, že člověk, kterého zajímá dění v této oblasti, se může na vlastní oči přesvědčit, jak taková sociální služba funguje v praxi.

Ve středu 10. října se tato možnost naskytne lidem, kteří by se chtěli podívat právě do Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem v SENIOR centru Blansko.

Toto zařízení, které poskytuje pobytovou sociální službu pro seniory nejen z Blanska, ale i z ostatních míst Jihomoravského kraje, zve všechny zájemce z řad veřejnosti na Den otevřených dveří.

Od 8 hodin do 16 hodin se každému návštěvníkovi bude věnovat některý z pověřených pracovníků. Zodpoví otázky, provede domovem a případně poradí, jak postupovat v situaci, pokud máte doma seniora s potřebou celodenní odborné péče a nevíte si rady.

Zveme vás na návštěvu a prohlídku místa, kde se rozhodně čas nezastavil, a kde jsou poskytovány seniorům kvalitní a profesionální služby.

senior-centrum-blansko-56615-0_550.jpgDomov se nachází nad blanenskou poliklinikou a lze se k němu pohodlně dostat autem odbočkou z ulice Sadové. Foto: archiv autora

Petr Novotný
metodik a sociální pracovník