Blanenští bowlingoví junioři soutěžili v Blansku

17. listopadu 2018, tiskové zprávy, přečteno: 2024×

V neděli 11. listopadu odehráli blanenští junioři třetí kolo juniorské bowlingové ligy (JBL) Morava skupiny C v bowlingové herně v Blansku. JBL se celkem účastní pětadvacet juniorů z Olomouce, Frýdku Místku a Bowlingu Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ve třetím kole se opět nejvíce dařilo hráčům z Bowling Academy z Olomouce, na 2. místě skončilo družstvo Frýdek A, na 3. místě pak Bowling Blansko A. Další naše dvě družstva – Bowling Blansko B obsadilo 5. místo a Bowling Blansko C je stále na 7. místě, nicméně nutno dodat, že Jakub Stojanov, Jan Hrazdíra, Daniel Kopřiva a Jakub Hasoň jsou o čtyři roky mladší než ostatní hráči soutěže a získávají teprve první bowlingové zkušenosti.

V soutěži jednotlivců dosáhli nejlepšího umístění na 7. místě Jiří Hasoň, osmou příčku obsadila Lucie Hrazdírová. Největší zlepšení z 20. na 9. místo zaznamenal Jakub Sedláček. Na 12. místě se umístil Michal Štěrba a na 14. místě Marek Peterka, pro kterého to byl první turnaj, a hned úspěšný.

V sobotu 3. listopadu nás pozvala paní Lucie Chládková na třetí kolo Dětského turnaje, které se konalo v nově otevřené bowlingové herně v Brně Líšni. Po velkém boji o prvenství nakonec opět zvítězil Alex Čoupek před Lucií Hrazdírovou a na 3. místě znovu skončil Adam Kopřiva.

bowling-46275-0_550.jpg
Poslední turnaj, který letos děti čeká, je Vánoční turnaj v pondělí 10. prosince. Foto: archiv autorky

Děti dostaly medaile a ceny od České bowlingové asociace (ČBA) a všichni hráči obdrželi za své snažení diplomy a krásné bowlingové ceny. Celkem se turnaje zúčastnilo pětadvacet dětí, z toho jedenáct hráčů z Blanska.

Chtěla bych dětem poděkovat za vzornou reprezentaci města a Bowlingu Blansko a popřát jim mnoho dalších úspěchů na turnajích, které je čekají už v lednu příštího roku.

Bára Holánová
trenérka Bowlingu Blansko