Jak se chovat v provozu bezpečně (nejen) seniorům poradí nová celostátní preventivní kampaň

31. prosince 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1252×

Celorepubliková akce Senior bez nehod se uskuteční také v Blansku. Proběhne 21. ledna 2019 ve 14:00 hodin v Městském klubu důchodců. Určena je nejen pro seniory, ale také pro širokou diváckou obec. Účast na ní je bezplatná.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

foto-ke-kampani-77599-0_550.jpg
Tvářemi projektu a kampaně jsou herečka Jaroslava Obermaierová a herec a zpěvák Jiří Štědroň. Foto: projekt Senior bet nehod

„Hlavním cílem kampaně je seznámit naše starší spoluobčany s tím, jak se bezpečně pohybovat po silnicích. Cílit ovšem budeme nejen na ně, ale také na mladší ročníky. I je budeme pravidelně informovat o tom, jak se ke starším osobám v silničním provozu správně chovat. A půjde nejen o bezpečné jednání, ale také o vstřícnost a vzájemnou slušnost. Přece jen silnice jsou společenské prostředí, kde by měla být zachovávána alespoň základní pravidla etiky i etikety,“ představuje cíle projektu jeho produkční Jiří Šlachta.

Po celé České republice se od letošního září do konce příštího roku uskuteční na tři stovky edukativních přednášek, a to formou divadelních scének spojených s odborným výkladem a audiovizuální prezentací.

Součástí těchto představení bude i hlasovací zařízení v publiku, díky kterému se budou moci senioři interaktivně rozhodovat o vývoji sledovaného děje. To nesporně přispěje k lepšímu pochopení celé problematiky.

„Spektrum komunikovaných témat bude opravdu široké. Cílit budeme nejen na řidiče automobilů, ale také na seniorské spolujezdce, chodce, cyklisty, cestující prostředky hromadné dopravy,“ upřesnil Šlachta na závěr.

Rozhovor s dopravním expertem Romanem Budským o nelichotivých statistikách nehodovosti seniorů i o nové kampani.

Bližší informace o kampani i termínech a místech konání přednášek najdete na webových stránkách www.seniorbeznehod.cz.

logo-projektu-30006-0_550.jpg

red