Na Memoriálu Dana Němce se dařilo nejlépe FK Blansko

9. prosince 2018, sport, přečteno: 1674×

Tradiční turnaj v halové kopané mužů letos proběhl v sobotu 24. listopadu v hale na Údolní. Zúčastnilo se ho deset mužstev, která po celý den bojovala o konečné pořadí. Vítězství si nakonec připsal Fotbalový klub Blansko. Druhou příčku obsadil Okresní výběr Blanenska, bronz poputoval do Kuřimi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

O účast na turnaji s mezinárodní účastí, jehož hlavním cílem je uctít památku předčasně zesnulého blanenského fotbalisty Dana Němce, je každoročně velký zájem. „Letos jsme měli soupisku poměrně brzy plnou, řada mužstev se přihlásila s velkým časovým předstihem,“ pochvaluje si Josef Němec, Danův tatínek a současně jeden z hlavních pořadatelů turnaje.

„Těší mě účast FC Kuřim, v tomto mužstvu totiž syn hrál až do své smrti. Je to silný tým, stejně jako mužstvo Konfeks Legnica z našeho polského partnerského města. Favoritem je samozřejmě i FK Blansko, který je letos neprůstřelný. Je to otevřené, těším se na výsledek,“ dodal pan Němec.

Úroveň turnaje se dle slov pořadatelů rok od roku zvyšuje. Účastní se ho totiž stále více hráčů malé kopané nebo futsalu. Záštitu nad turnajem převzal starosta města a současně předseda FK Blansko Jiří Crha.

„Memoriál Dana Němce je jakýmsi vyvrcholením podzimní části fotbalových soutěží, účast na něm je pro družstva dobrou příležitostí pro zhodnocení uplynulé sezony. Město Blansko podporuje organizaci tohoto turnaje jednak pomocnou rukou při shánění sponzorů, poskytuje zdarma sportoviště, které provozuje, a navíc pamatuje na tuto akci v rámci dotačních titulů,“ upřesnil blanenský starosta.

Po odehraných zápasech ve skupinách se sehrálo čtvrtfinále. Okresní výběr Blanenska porazil FK Blansko MSFL 2008 6:1, FC Kuřim prohrál s FK Blansko 1:2, v boji o třetí místo prohrálo FK Blansko MSFL 2008 s FC Kuřim 0:1. Ve finále se utkaly týmy Okresní výběr Blanenska  a FK Blansko. Domácí tým porazil svého soupeře 4:1, a stal se tak vítězem jednadvacátého ročníku tohoto mezinárodního turnaje. 

Nejlepší brankářem se stal Ilya Matalyna z FK Blansko, nejlepším střelcem byl pak vyhlášen Jan Nespěšný za FC Kuřim. Trofej nejlepšího hráče turnaje si odnesl David Krška z Okresního výběru Blanenska.

Konečné pořadí:

1. FK Blansko

2. Okresní výběr Blanenska

3. FC Kuřim

4. FK Blansko MSFL 2008

5. FC Boskovice

6. Konfeks Legnica (Pol)

7. SK Moravská Slavia Brno

8. FC PBS Velká Bíteš

9. FK Blansko starší dorost

10. FK Rudice

memorial-dana-nemce-51420-0_550.jpg

memorial-dana-nemce-30473-0_550.jpg

memorial-dana-nemce-51029-0_550.jpg

memorial-dana-nemce-45516-0_550.jpgSlavnostního zahájení se zúčastnila, kromě samotných mužstev a fotbalových funkcionářů, také rodina Němcova. Fota: S. Mrázek

 red