Rada města schválila dotace do sportu a kultury

3. prosince 2018, zprávy z MěÚ, přečteno: 1414×

Rada města Blanska rozhodla na svém zasedání, které proběhlo v úterý 27. listopadu, o tom, kam poputují dotace, o které si požádaly subjekty z oblasti sportu, kultury nebo zájmové činnosti. O definitivním přerozdělení městských peněz rozhodnou zastupitelé 18. prosince.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Rada města projednala žádosti o příspěvky spadající do oblasti sportu, kultury a zájmové činnosti do výše padesáti tisíc korun. Schválený materiál půjde do prosincového zastupitelstva,“ uvedl v rámci tiskové konference starosta města Jiří Crha.

Do sportu Blanenští pro příští rok uvolní více než osm milionů korun. „Největší objem prostředků poputuje Službám Blansko, které provozují všechna městská sportoviště, z dodací podpoříme ale i provozovatele sportovních zařízení, která nejsou v majetku města. Pamatováno je samozřejmě i na činnost jednotlivých subjektů,“ upřesnil blanenský starosta.

Na dotace v oblasti kultury pro rok 2019 pak mají v Blansku vyčleněny zhruba dva miliony korun. Celkový objem přidělovaných dotací se odvíjí od toho, kolik se městu podaří získat na daních. Zatímco na sport jdou tři procenta sdílených daní, do oblasti kultury půjde osm desetin procenta.

red