Z redakční pošty: Vzpomínka na Lipku

6. prosince 2018, ostatní, přečteno: 1447×

Na vystoupení literárně pěveckého souboru Lipka, který veřejně naposledy vystoupil v MKD Blansko 8. května 2015 u příležitosti oslavy Svátku matek, všichni rádi vzpomínáme. A proto jsme se v klubu, po dohodě s panem Vladimírem Šoupalem, klavíristou a sbormistrem Lipky, a některými bývalými členy tohoto souboru, rozhodli uspořádat společenské odpoledne a připomenout si některé z jeho vystoupení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Stalo se tak 15.11.2018 a díky kazetě s nahrávkou jsme se mohli společně přenést do roku 2011 na jedno krásné vystoupení.

Mezi posluchači byli nejen bývalí členové souboru a jejich rodinní příslušníci, ale také mnoho těch, kterým vystoupení Lipky v programové nabídce MKD chybí.

Úvodního slova se ujala paní Božena Smahová, o technické provedení se postaral člen samosprávy MKD Zdeněk Lejtnar. Atmosféra v sále byla úžasná, úsměv na tvářích posluchačů se v některých případech střídal se slzami dojetí a závěrečný potlesk byl dlouhý a upřímný.

vzpominka-na-lipku-86028-0_550.jpg
Úvodního slova se ujala Božena Smahová (vlevo) na fotografii spolu s předsedkyní samosprávy MKD Martou Gronovou. Foto: Z. Lejtnar

Vzhledem k ohlasu, které toto společenské odpoledne u posluchačů vyvolalo, a také díky tomu, že nahraných kazet se záznamy vystoupení Lipky máme k dispozici ještě mnoho, rozhodli jsme se společně, že v příštím roce budeme v pořádání těchto setkání pokračovat.

Marta Gronová