Na Dětském turnaji v bowlingu v Brně zazářil teprve dvanáctiletý Alex Čoupek

9. ledna 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2652×

První Dětský turnaj pro děti a nově i juniory proběhl na Bowlingu v Brně v sobotu 5. ledna. Kromě dětí z Brna a Hustopečí se ho zúčastnilo i jedenáct svěřenců bowlingového kroužku v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Celkem se turnaje zúčastnilo téměř třicet dětí od 5letých až po 17leté. Turnaj byl rozdělen na kategorie: Děti do 14 let s mantinely, ve které se umístil na čtvrtém místě Standa Kala. V kategorii do 14 let bez mantinelů pak s přehledem zvítězil Alex Čoupek, když jeho průměr ze čtyř her byl 190,5 bodů, což je ve 12 letech opravdu úžasný výkon.

Na druhém místě se umístil Jakub Stojanov, třetí příčku obsadil Jakub Sedláček. Na nepopulárním čtvrtém místě skončil Jakub Hasoň, páté místo patří Marku Štěrbovi, šesté pak Adamu Kopřivovi. Daniel Kopřiva ze 14 hráčů této kategorie nakonec skončil na místě devátém.

V nové kategorii junior (nad 14 let), při absenci Lucie Hrazdírové, zvítězil Michal Štěrba, na druhém místě se umístil Jiří Hasoň, na třetím Patrik Vais a čtvrtý skončil teprve začínající hráč Marek Peterka.

Kromě vítězství Alexe Čoupka si kluci z Blanska odvezli všechna medailová umístění v kategorii bez mantinelů.

bowlingovy-turnaj-v-brne-78591-0_550.jpg
Všechny děti obdržely diplomy a první tři v každé kategorii medaile a ceny od České bowlingové asociace (ČBA). Foto: Aleš Kopřiva

V neděli 20. ledna čeká děti další kolo juniorské bowlingové ligy (JBL) Jižní Morava, skupiny C opět v Blansku, kde děti dostanou od ČBA poukaz na bowlingové vybavení v hodnotě 3.000 Kč za účast v juniorské extralize.

Od února se pak uskuteční pro trenéry bowlingu pět víkendových seminářů zdarma v Hustopečích s trenérem z Kréty Costasem. Každý z trenérů si s sebou navíc může vzít jednoho svěřence a společně se zdokonalovat ve hře.

Popřejme dětem hodně dalších bowlingových úspěchů v juniorské lize (JBL), na Dětských turnajích v Brně, turnaji Zámecká Sýpka a samozřejmě v květnu i na juniorském MČR v bowlingu.

Na závěr bych chtěla říct, že bowling není jenom sport, ale především zábava, získávání nových zkušeností, navazování přátelství a nezapomenutelné zážitky, které mám i já z této hry.

Tak ať to dětem v novém roce padá ještě lépe než vloni!

Bára Holánová
Bowling Blansko