Perličky vystoupily se svým novoročním koncertem

11. ledna 2019, kultura, přečteno: 1473×

Pěvecký sbor blanenského gymnázia vystoupil, pod vedením Vladimíra Šenkýře a s doprovodem skupiny Antiperle, ve čtvrtek 10. ledna v Městské knihovně Blansko. V průběhu koncertu, který se uskutečnil pod záštitou starosty města Jiřího Crhy, zazněly skladby s vánoční tematikou nebo české i zahraniční populární melodie.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Zpočátku jsem měl strach, zda-li je vůbec možné vytvořit sbor z členů, z nichž nejmladší jsou primáni a nejstarší maturanti. Časem se ale ukázalo, že moje obavy byly zbytečné,“ vysvětluje sbormistr Vladimír Šenkýř, který toto hudební těleso vede již dvacátým rokem. Za tu dobu jím prošlo na dvě stě padesát šikovných muzikantů.

S myšlenkou založit školní sbor za ním tehdy přišli sami studenti. Všechny spojovala láska k hudbě a touha zahrát si a zazpívat hlavně rockovou muziku. O dobré zpěváky rozhodně není na blanenském gymnáziu nouze. „Řada z nich navštěvuje hudební školy, navíc mají možnost využívat naši školní zkušebnu, mohou se tak hudebně rozvíjet,“ chválí si profesor Šenkýř.

Těžší je to s hudebníky. Pokud po maturitě odejdou, je třeba hledat mezi mladšími ročníky. Motivací pro ně je i účast na různých akcích. Perličky pravidelně jezdí na přehlídku pěveckých sborů v Olešnici, zkušenosti každoročně sbírají i na přehlídce gymnaziálních sborů v Otrokovicích.

Společně tráví čas i v rámci letního soustředění, hrají poznávací hry a cvičí nový repertoár. Letos na podzim se připravují na mimořádně důležité vystoupení. Gymnázium Blansko totiž slaví sedmdesát let od svého založení.

koncert-perlicky-80183-0_550.jpg

koncert-perlicky-39344-0_550.jpg

koncert-perlicky-74630-0_550.jpg
Fotografie: S. Mrázek

red