Prostor pro tanec a poznání přináší Flowdance

31. ledna 2019, ostatní, přečteno: 2910×

Uvolnění, radost, odreagování nahromaděných emocí a stresu. To vše přináší Flowdance, druh spontánního tance, který je vhodný pro všechny bez omezení věku. Každý v něm najde svůj autentický pohyb a tempo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První taneční večery v Blansku v tomto duchu odstartovaly před osmi lety v čajovně Ulita. Aktuálně lekce Flowdance probíhají v malé tělocvičně na ZŠ T. G. Masaryka na Rodkovského ulici. Každou středu od sedmi hodin večer.

„Na první hodinu svého tance mohou všichni zájemci přijít kdykoli. Skupina je otevřená, netančí se v přesných pololetních blocích. Tančíme ve volném pohodlném oděvu, bosky nebo v lehkých balerínách,“ vysvětluje autorka Flowdance Mirka Hudcová.

„Flow znamená plynutí, jako když voda teče dolů krajinou. Přirozeně, volně a bez zábran. Ponořením se hluboko do svého těla v pohybu vystupujeme z roviny mysli a dotýkáme se roviny srdce, přítomnosti. Při tanci necháváme tělo, aby intuitivně reagovalo na rytmus hudby. Tímto dovolením si být krok za svým tělem a neřešit, jak při tom vypadám a co mám tančit, dochází ke skutečnému ponoření se do aktuálního tělesného prožívání. Osvobozujeme se tak od naučených struktur uvnitř nás,“ dodala.

flowdance-55313-0_550.pngFlowdance pracuje s vlnou rytmů. Vychází z metody Tanec 5 rytmů, kdy se střídá pomalé tempo s rytmičtějším, následuje nejdynamičtější fáze tzv. chaosu. Na závěr se hudba opět zklidňuje a unáší tanečníky do pocitu důvěry v život, odevzdání se a vnitřního ticha. Foto: archiv M. Hudcové

Termíny tančení, hudební tipy, taneční videa, postřehy a pozvánky na další taneční akce jsou k dispozici na fb profilu flowdance.cz. Další informace je možné získat na e-mailu info@flowdance.cz. 

red