Atletům se na začátku roku v halách dařilo

13. února 2019, sport, přečteno: 2074×

Jako každoročně i letos začátek nového roku patřil atletickým halám, kde se atletům z klubu ASK Blansko nad očekávání dařilo. Úspěšná šňůra začala v lednu přebory Moravské Slávie, kde se kromě mladšího žactva zúčastnili i naši nejmenší z přípravek. Eliška Zamazalová ve starších přípravkách vyhrála běh na 600 metrů a Denis Ellinger na téže trati doběhl pro třetí místo v mladších žácích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

mladi-blanensti-atleti-na-kids-athletics-poruba-2019.-11714-0_550.jpg

Jeho bratr Šimon na 600 m obsadil  třetí místo a neztratila se ani Zuzka Jandáková, která si vytvořila nové osobní výkony. V nejmladší přípravce nás úspěšně reprezentovala Daniela Bezdíčková, když získala tři medaile: stříbro z dálky, zlato z 60 m a 400 m. Pozadu nezůstaly ani Veronika Brázdová, které unikl bronz z dálky jen na pokusy a Róza Hejlková. Obě holky si opět vytvořily v ostatních disciplínách nové osobáky. Na posledních závodech v Ostravě Kids Athletics Poruba 2019  získal Radek Malits třetí místo v hodu míčem, v hale se však dařilo i ostatním, a to především na tratích 600 m.

Naši starší atleti měli o trošku náročnější program, když se zúčastnili otevřených přeborů Moravskoslezského kraje, mistrovství Jihomoravského kraje, mistrovství Moravy a Slezska, mistrovství České republiky ve vícebojích, Kids Athletics Poruba 2019 a dvou mítinků ve skoku vysokém.

Zde jen upozorníme na ty největší úspěchy. Ke stálicím ve sbírání medailí z vrcholných podniků patří Veronika Jakusidisová, která i po přestupu do kategorie starších žákyň potvrzuje, že bude patřit k nejlepším. Veronika brala krásné třetí místo z mistrovství MMaS ve vícebojích a deváté místo z MR ČR ve stejné disciplíně. Z MMaS jednotlivců si odvezla bronz ze 150 m a 300 m.

V mladších žákyních nám dělá obrovskou radost Dominika Bezdíčková, která se stala přebornicí Jihomoravského kraje ve výšce, na 60 m a 150 m. Na MMaS brala zlato z 300 m, stříbro ze 150 m a bronz na 60 m. Největší radost nám však udělala na posledních závodech v Ostravě, kde si vytvořila nový osobní výkon na 800 m časem 2.22.50.

Další naší nadějí je žákyně Natálie Poláčková, která získala z jihomoravského krajského přeboru třetí místo ve skoku do dálky a neustále se v této disciplíně zlepšuje. Na MMaS nás ještě potěšila štafeta mladších žákyň, u které jsme po odchodu dvou dívek do starších žákyň trošku pochybovali, jak to děvčatům bude běhat, ale čtvrté místo je obrovským příslibem pro letní sezónu.

Na závěr všem zúčastněným patří obrovské díky za předvedené výkony a reprezentaci nejen oddílu atletiky ASK Blansko, ale i města. Naši atleti tak potvrzují, že blanenská atletika patří ke špičce nejen v kraji, ale i v ČR. V letošním roce budete vídat naše atlety nejen na okresních tratích, ale po dlouhé době budou postavena družstva přípravek, mladších žáků a žákyň, dorostenek a žen. Ze závodů na našem stadionu se můžete těšit na tradiční Memoriál Věry Bušové Gilkové, základní kola přeborů přípravek a mladších žáků a žákyň a na krajské finále družstev mladších žáků a žákyň.

Martin Bezdíček, oddíl atletiky ASK Blansko

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty