Basketbalový víkend přinesl dvě dramatická vítězství žen

25. února 2019, sport, přečteno: 1576×

Blanenské basketbalistky v sobotu odehrály další domácí zápas OP s týmem Univerzity Brno, která v letošní sezóně prohrála pouze dvakrát.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První poločas byl jako na houpačce. Úvodní čtvrtinu vyhrál soupeř 4:21, ale druhou čtvrtinu domácí 20:5. Po poločasové přestávce vstupovala družstva do hry v podstatě jako na začátku. Až do konce utkání se vedení překlápělo z jedné strany na druhou a žádný z týmů nedokázal bodově odskočit. Dramatickou koncovku zvládly lépe hráčky BK Blansko a doslova pro sebe urvaly cenné vítězství.

BK Blansko x Univerzita Brno 49:48 (24:26)

Body BK: Lakotová 9, Zouharová 9, Formánková Z. 7, Orlíčková 7, Sedláková 6, Oláhová 4, Slugeňová 4, Formánková K. 3.

V neděli pak zavítalo do Blanska družstvo VSK Univerzita Brno juniorky, které chtělo domácím oplatit smolnou porážku druhého brněnského týmu o jeden bod ze sobotního zápasu. Vstup vyšel vysokoškolačkám, ale Blansko jim nedovolilo dobrou obranou výrazně bodově odskočit. Přesto Univerzita po celý první poločas vedla. Ve druhé části se skore opět měnilo, ale ani jeden ze soupeřů se do výraznějšího vedení nedostal. Závěr patřil domácím hráčkám, které si zkušeně pohlídaly vítězství.

domaci-lakotova-v-akci-75832-0_550.jpgPrůnik domácí Lakotové mezi hráčkami Brna. Foto: archiv BK Blansko

BK Blansko x VSK Univerzita Brno juniorky 54:50

Body: Lakotová 12, Orlíčková 7, Formánková K. 7, Zouharová 7, Formánková Z. 6, Sedláková 6, Čermáková V. 4, Oláhová 3, Pokorná 2.

„V sobotním zápase jsme získali těsné vedení až v poslední minutě a také díky neproměněným trestným hodům soupeřek, nejtěsnějším výsledkem zvítězili. V neděli se situace opakovala jako přes kopírák. Do poslední minuty nebylo o vítězství rozhodnuto. Ve finále blanenské hráčky zkušeně udržely těsné vedení,“ okomentoval víkendové zápasy trenér Zouhar.

Milan Ševčík
BK Blansko