Blanenským juniorům to v bowlingu padá

9. února 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2029×

Dětský turnaj proběhl v sobotu 2. února v Bowling centru v brněnské Líšni. Junioři do čtrnácti let hráli s mantinely, nebo bez nich, ve starší kategorii se pak utkali hráči do osmnácti let.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V první kategorii pro začátečníky nemáme aktuálně žádného zástupce. Ve druhé kategorii se za suverénní dvojicí Alex Čoupek (Bowling Brno) a David Barak (Probowling) umístil na třetím místě Adam Kopřiva, na čtvrtém Jakub Sedláček, páté místo obsadil Marek Štěrba, šesté patří Janu Hrazdírovi a sedmá příčka pak Jakubu Stojanovi. 

V nejstarší kategorii se utkalo pouze pět hráčů. Vítězství patří Lucii Hrazdírové, stříbro Michalu Štěrbovi, bronz Jiřímu Hasoňovi a velmi pěkné čtvrté místo Marku Peterkovi.

Za necelých čtyřiadvacet hodin se pak uskutečnil předposlední díl Juniorské bowlingové ligy (JBL) v Bowlingovém centru Jadran ve Frýdku-Místku. Zřejmě to bylo únavou z předchozího dne, protože se ani jednomu ze tří blanenských týmů moc nedařilo. Přesto tým Bowling Blansko prozatím uhájil celkové třetí místo.

V jednotlivcích se z dvaadvaceti hráčů nejlépe umístila na pátém místě Lucie Hrazdírová, na osmém Patrik Vais, devátou příčku obsadil Jiří Hasoň.

bowling-blansko-12188-0_550.jpg

bowling-blansko-27837-0_550.jpg

bowling-blansko-45918-0_550.jpgNejstarší kategorii Dětského turnaje v bowlingu ovládli svěřenci Bowlingu Blansko Lucie Hrazdírová, Michal Štěrba a Jiří Hasoň. Fotografie: archiv autora

V nejbližší době nás čeká další Dětský turnaj v Brně, který se uskuteční 2. března. O den později se pak na Bowlingu Blansko uskuteční závěrečný díl JBL. Po jeho skončení dojde na vyhlášení postupujících týmů do republikového finále.

Kdo by měl zájem se podívat, jak se hraje v Blansku juniorský bowling, je srdečně zván.

Petr Hrazdíra
Bowling Blansko