Hru jako terapeutický přístup představí logopedky blanenské nemocnice

12. února 2019, tiskové zprávy, přečteno: 1705×

Ambulance klinické logopedie Nemocnice Blansko pořádá ve spolupráci s Domem dětí a mládeže v Blansku sobotní logopedické dopoledne pro rodiče s dětmi. Akce proběhne 9. března v prostorách DDM Blansko na Údolní ulici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V rámci Evropského dne Logopedie pořádá každoročně Nemocnice Blansko Den otevřených dveří. Letos se klinické logopedky rozhodly pro netradiční formu, a to pořádání dopoledne pro rodiče s dětmi.

Tématem letošního roku je Hra jako terapeutický přístup. Proto bude dopoledne zaměřeno na ukázky Logocanisterapie (rozvoj řeči s pomocí psa) a programu Veselé malování (program zaměřený na rozvoj grafomotoriky). Nebude chybět ani orientační vyšetření řeči a ukázka pomůcek, se kterými klinický logoped pracuje.

Vítáni jsou jak stávající klienti ambulance, tak i široká veřejnost. Program bude probíhat od 8:30 do 12:00 hodin. Na jednotlivé ukázky programů a vyšetření řeči je nutné se předem přihlásit a objednat.

Chcete-li vidět, jak může pes pomoci s rozvojem řeči nebo jak podpořit malování a kresbu u svého dítěte nebo, pokud si nejste jistí, zda vaše dítě mluví tak, jak by mělo, neváhejte, přihlaste se a přijďte si s námi hrát.

Program:

Logocanisterapie: 9:00–9:45 hodin, 10:00–10:45 hodin

Veselé malování: 9:00–9:45 hodin, 10:00–10:45 hodin

Orientační vyšetření řeči: 8:30–12:00 hodin (sezení je cca 30 minut, cena: 200 Kč)

Ukázka pomůcek a her: 8:30 – 12:00 hodin

Na setkání s Vámi se těší tým Ambulance klinické logopedie.

Kontakty:

Mgr. Miroslava Dyčková (dyckova@nemobk.cz)

Mgr. Lucie Gašičová (gasicova@nemobk.cz)

Mgr. Zuzana Edinová (edinova@nemobk.cz)

red