Nejmladším basketbalistům se daří

3. února 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2180×

Nejmladší celek basketbalistů klubu BBK Blansko do deseti let má za sebou další úspěšný turnaj. Týmu do dvanácti let se už tak nedařilo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato kategorie ještě nemá takzvané mistrovské zápasy, ale jsou pro ni organizovány přípravné turnaje nejen na jižní Moravě. Ten poslední se uskutečnil v Jihlavě, kde byly soupeřem blanenského celku dva týmy Vysočiny.

Přestože v týmu BBK je většina dětí, které mohou hrát v této věkové kategorii i příští rok, byly výsledky obou utkání až nečekaně jednoznačné v jejich prospěch.

Výsledky:

Vysočina Jihlava „A“ – BBK Blansko 20:57

Vysočina Jihlava „B“ – BBK Blansko 15:84

Body celkem:

Kříž David 65, Popelka Jiří 26, Tylečková Zuzana 24, Klimeš Václav 6, Peterková Monika, Kříž Samuel a Šťastný Matyáš po 4, Kakáčová Ema, Žampachová Adéla, Klimeš František a Uhde Albert po 2 b.

basket-61965-0_550.jpgTým BBK Blansko do 10 let. Foto archiv BBK Blansko

Tým do 12 let už tak úspěšný nebyl. Původně naplánovaný turnaj v Kyjově se změnil na dva zápasy s místním celkem, protože družstvo z Podolí se z turnaje omluvilo.

„Kvůli nemocem a další důvodům nám chyběli čtyři hráčů, a to se projevilo na hře i výsledcích. Nestačili jsme rychlostí, nevraceli se po ztrátách do obrany a soupeř zakončoval jednoduše rychlými protiútoky. Nebyli jsme schopni několikrát předriblovat vlastní polovinu hřiště a stále neumíme po přihrávce spoluhráči jít do pohybu a uvolňovat se pomocí ‚hoď a běž’,“ byl k týmu kritický trenér Antonín Zezula.

Výsledky:

TJ Jiskra Kyjov – BBK Blansko 82:25

TJ Jiskra Kyjov – BBK Blansko 63:32

Body celkem:

Cápek a Růžička po 13, Kraváček 10, Fořtík a Zeman po 5, Hrnčíř a Langr po 4, Němec a Zezula po 2b.

(kaj)