Traťový rekord Blanenské dvěstěpadesátky drží Špaček

26. února 2019, sport, přečteno: 1833×

Nejnáročnější závod ve vodním záchranném sportu v republice Blanenská dvěstěpadesátka ovládl krytý bazén v Blansku v sobotu 23. února. Oproti loňsku organizátoři zaznamenali mimořádně silnou účast. Nejsilnější zastoupení měli kromě blanenských i brněnští záchranáři.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Blanenská dvěstěpadesátka je mimořádně náročnou sdruženou záchranářskou disciplínou, při které závodníci musejí provést jednotlivé části závodu bez přestávky. Kromě dokonalé techniky je však důležitá i rychlost, síla a výdrž,“ vysvětluje Jiří Rydval, předseda Místní skupiny Vodní záchranné služby ČČK Blansko.

Blanenský závod je v republice ojedinělý. Jinde v republice je totiž mezi jednotlivými disciplínami časový odstup. Letošního ročníku se zúčastnil i sám předseda místních záchranářů Rydval. „Loni jsem musel svou účast zrušit z důvodu zranění, proto jsem se letos docela těšil. Bohužel jsem se ale nevyhnul technické chybě, která vedla k mé diskvalifikaci.“

Z výborných výsledků se nakonec radovali domácí plavci do 18 let, první místo obsadil Michal Vondráček, bronz získal Jan Vencel. V kategorii mužů do 40 let si drží prvenství Michal Špaček, i když překonat svůj rekord na trati se mu ani tentokrát nepodařilo. Z třetího místa v této kategorii se může těšit Vladimír Matěna.

Tradičního blanenského závodu se může účastnit i veřejnost v kategorii OPEN. Většinou se jedná o jednotlivce. Letos nejlépe obstál Petr Podroužek. 

blanenska-dvestepadesatka-64173-0_550.jpg

blanenska-dvestepadesatka-53319-0_550.jpg

blanenska-dvestepadesatka-96444-0_550.jpg

blanenska-dvestepadesatka-53554-0_550.jpg
Podmínky závodu jsou nekompromisní, předem dané a identické pro muže i pro ženy. Fotografie: S. Mrázek

Výsledková listina 23. ročníku Blanenské dvěstěpadesátky

Videoreportáž na YouTube

Jana Franchi