V Blansku nebude čas na nudu. KSMB připravilo na letošek pestrý program

8. února 2019, kultura, přečteno: 4281×

Kromě tradičních akcí, které ale projdou určitými změnami, se příznivci kulturního dění ve městě mohou letos těšit na řadu zajímavých novinek. Koncerty kapely Slza, Janka Ledeckého, Sebastiana nebo talk show Osmanyho Laffity. To je jen malá ochutnávka toho, co nás letos čeká.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První akcí, kterou v Blansku vítají jaro, je Pálení čarodějnic v Rekreační oblasti Palava. Tradiční filipojakubská noc proběhne 30. dubna. Součástí celého odpoledne bude i letos oblíbená čarodějnická olympiáda. Všechny pozemské i nadpozemské bytosti se v jejím rámci mohou opět utkat hned v několika zajímavých disciplínách. „Změnu zaznamená hudební produkce. Letos poprvé se o ni postará skupina AKCENT, se svým vystoupením se zde představí i kapela INFERNET,“ prozradila dramaturgyně Kulturního střediska města Blanska Andrea Sokolová.

„Super dětský den“ je připraven na 1. června. Program na míru zajistí eventová a produkční agentura Impérium Zábavy, která loni v Blansku příjemně překvapila svým podáním Mrazíka v rámci adventních sobot. „Pětihodinový program bude opravdu nabitý. Děti se mohou těšit na Transformers show nebo show bláznivých vědátorů, menší návštěvníky pak jistě potěší My little pony show. V areálu zámeckého parku ale nebudou chybět ani soutěžní stanoviště či tvořivá dílna s výrobou masek BumbleBee,“ uvedla Sokolová.

Receptem na přebytečnou energii dětských oslavenců a chvíli oddechu pro rodiče bude bezpochyby skákací hrad, bungee trampolína nebo hrací koutek pro nejmenší. Samy děti snad ocení i neomezenou konzumaci cukrové vaty. Závěr svátečního dne bude patřit koncertu libereckého zpěváka Sebastiana.

K létu a poslední sobotě v červenci patří Blanenské gulášobraní, které získává rok od roku na oblibě nejen z řad degustátorů, ale i soutěžních týmů. Jejich seznam se začíná pomalu plnit už nyní. K vaření guláše letos zahrají kromě skupiny Netopýr také Poutníci.

I začátek školního roku může být fajn. Návrat do školy zpestří především teenagerům koncert kapely Slza, který odstartuje 7. září v Dělnickém domě. „Vstupenky na tuto akci jsou již nyní v předprodeji v Blanenské informační kanceláři Blanka, fanoušci Slzy by neměli s nákupem vstupného otálet, kapacita sálu je omezená,“ připomněla dramaturgyně KSMB.

Na říjen Kulturní středisko města Blanska přichází s nabídkou devadesátiminutové talkshow populárního módního návrháře Osmanyho Laffity. „O tom, že jeho historky diváky baví, svědčí i skutečnost, že jeho návštěva ve Všechnopárty Karla Šípa v České televizi, byla nejsledovanější v celé historii pořadu. V Blansku se tak s ním jeho příznivci mohou setkat osobně,“ láká k návštěvě pořadu Andrea Sokolová.

Odmoderuje ho populární moderátorka a herečka Eva Decastelo a jako host vystoupí sopranistka Michaela Gemrotová, představitelka hlavní ženské role v muzikálu Fantom opery.

Listopad patří Vítání svatého Martina, jehož program je dosud v jednání. Závěr měsíce bude patřit Velkému vánočnímu koncertu Janka Ledeckého, rozsvícení vánočního stromu a adventnímu programu na náměstí Republiky.

„Rozhodně hodláme pokračovat v tradici Baru u stromku, který měl loni velký úspěch. Byla bych moc ráda, kdyby se nám letos podařilo zajistit i stánky s dalším sortimentem, který k Vánocům neodmyslitelně patří,“ dodala na závěr dramaturgyně Sokolová.

talk-show-osmanyho-laffiti-92536-0_550.jpg
V rámci talk show „Kafe u Osmanyho“ vystoupí také zpěvačka Michaela Gemrotová a herečka a moderátorka Eva Decastelo. Foto: archiv agentury JARO EVENT

Jana Franchi