Američané a Kanaďané navštívili ZŠ Salmovu

17. března 2019, ostatní, přečteno: 1286×

Ve středu 13. března do naší školy zavítali cizojazyční studenti z organizace World of Life, aby našim žákům zpestřili hodiny anglického jazyka, a zároveň je pozvali na tábor s výukou angličtiny, který už několik let provozují v Černé Hoře. Většina z nich jsou rodilí mluvčí z USA či Kanady.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Žákům prvního i druhého stupně předvedli zajímavé aktivity a hry na osvojení slovní zásoby či základní gramatiky přizpůsobené jejich věku. Na závěr lekce měli všichni jedinečnou možnost ověřit si svoje jazykové dovednosti, když se mohli v malých skupinkách studentů dotazovat na vše, co je zajímalo.

Jazyková výuka formou komunikace s rodilými mluvčími je jednou z nejefektivnějších forem rozvoje jazykových dovedností žáků. Na ZŠ Salmově se děti s uvedeným typem výuky setkávají v hodinách anglického jazyka již od 1. ročníku. V podobných aktivitách bude naše škola pokračovat i v blízké budoucnosti.

setkani-s-cizinci-na-zs-salmove-82251-0_550.jpg
Cizojazyční studenti z organizace World of Life zavítali mezi žáky Základní školy v Salmově ulici. Sešli se na hodině angličtiny. Foto: archiv ZŠ Salmovy

Michaela Smejkalová
vyučující angličtiny