Olympia Blansko se chystá na další hrací rok v české extralize

26. března 2019, tiskové zprávy, přečteno: 1546×

Opening Day, slavnostní zahájení baseballové sezony v Blansku, je plánováno na pátek 29. března u příležitosti prvního domácího utkání. Slavnostní ceremoniál začne v 17:40, začátek utkání s Hrochy Brno přijde na řadu v šest hodin odpoledne.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenské baseballové mužstvo vybojovalo pod vedením trenéra Ivo Kučery návrat do extraligy před třemi lety. Předminulou sezonu skončila Olympia na posledním desátém místě, v minulém roce si o dvě příčky polepšila a skončila celkově osmá.

Jaké jsou vyhlídky na nadcházející sezonu, odhaduje trenér a manager týmu Ivo Kučera. Ten bude v letošní sezoně rovněž trenérsky působit u týmu národní reprezentace U23. „Museli jsme vycházet ze situace, kdy dva hráči definitivně skončili a další dva hráče, vzhledem k zraněním a zdravotním komplikacím, čeká operace, takže letošní sezonu bohužel nebudou moci odehrát. Z tohoto důvodu jsme opět doplnili sestavu o dvě zahraniční posily,“ upřesni trenér blanenského týmu.

Prvním je francouzský catcher Theo Lakmeche, který bude přínosem pro tým nejen z pozice chytače, ale také pálkařsky. Druhou zahraniční posilou je Japonec Yuta Oshiro, jehož hlavní místo je na spojce, ale který byl Olympii Blansko nabídnut jako univerzální hráč, který umí zahrát kdekoliv ve vnitřním i vnějším poli.

„Oslovil jsem ke spolupráci také Draky Brno, kteří nám do některých utkání poskytnou své prospekty. Uvidíme tedy, jak se nám bude dařit. Pálkařsky bychom na tom měli být lépe než v uplynulé sezoně a doufám, že to bude při hře vidět. Tým je stále postaven na blanenských odchovancích. Tempo a směřování týmu budou v této sezoně určovat zejména blanenští nadhazovači Kostka, Havlíček a Farkaš. Věřím, že bychom se mohli pohybovat mezi šestým a osmým místem a nereálně nevidím ani naděje na play-off,“ doplnil Kučera.

Vedle Opening Day bude nejvýznamnější doprovodnou událostí blanenské baseballové extraligy Army Day, který se uskuteční v pátek 12. dubna. Army Day je akce, při které baseballová komunita vzdává hold české Armádě. K letošnímu, již třetímu ročníku se přidá i Olympia Blansko, a to ve spolupráci s Velitelstvím výcviku – Vojenské akademie Vyškov.

Nejen pro baseballové fanoušky, ale pro širokou veřejnost, bude od čtyř hodin odpoledne připravena statická ukázka vojenské techniky. V sedm večer pak začne utkání, v němž se Olympia Blansko utká s mnohonásobnými baseballovými šampiony Draky Brno.

Plakát Opening Day s programem akce

(redakčně upraveno)

Radka Sitarová
Olympia Blansko