Do Blanska se vrací závod horských kol

2. dubna 2019, sport, přečteno: 2334×

Závod horských kol pro všechny věkové kategorie v rámci seriálu JmC Cup 2019 proběhne po dlouhé době v sobotu 13. dubna v Rekreační oblasti Palava. Registrace běží do 10. dubna. Záštitu nad akcí převzal starosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Závod XC horských kol se vrací do Blanska bezmála po dvaceti letech. Kategorie jsou vypsány od odrážedel až po veterány. Půjde bezpochyby o divácky atraktivní okruhový závod,“ láká k účasti trenér a člen organizačního výboru Jiří Pantůček.

Pojede se ve dvou blocích. V dopoledních hodinách proběhnou závody dětí do čtrnácti let. Tratě jsou převážně vedeny po travnatých plochách areálu. Starší kategorie pak zavítají i do přilehlých lesů. Druhý blok závodů startuje ve 12:45 v kategoriích kadetů po veterány. Tyto kategorie již jedou náročnější okruh s řadou stoupání, sjezdů a technických úseků. Vyhlášení výsledků je na programu o půl třetí.

Pořadatelé věří, že hlavně v dětských kategoriích závod osloví nejen závodníky, ale i děti, které na kole jezdí, ale cíleně se tomuto sportu nevěnují a chtěly by si závodění vyzkoušet.

act-lerak-82345-0_550.jpg
ACT leraK Blansko. Blanenští jezdci na horských kolech obvykle trénují třikrát nebo i vícekrát v týdnu. Foto: R. Husák

Přihlásit se lze ještě dvacet minut před startem příslušné kategorie, nebo na e-mailu jurakom@post.cz. V tomto případě však nejpozději do 10. dubna. Propozice závodu jsou k dispozici na www.lerak.cz.

Vypsané kategorie, délka závodu

„Jsme větší skupina, která se zabývá o triatlon, horská kola, běh a další rozšířené sporty. Zázemí máme v okolí Blanska, například právě na blanenské přehradě. Zatímco v létě se zaměřujeme na triatlony, atletiku a horská kola, v zimě si udržujeme kondici na sezonu, ať už v tělocvičně nebo účastí na různých závodech v regionu,“ představuje pořádající klub ACT leraK trenér Pantůček.

Jana Franchi