Přemostění na Starém Blansku: řeší se pozemky a příprava projektu

12. dubna 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 2425×

V projektu přemostění na Starém Blansku se aktuálně řeší dvě věci: jednak majetkové vypořádání dotčených pozemků a jednak vlastní projektová příprava. Projektová dokumentace pro umístění stavby byla dokončena koncem března. V současné době je podána žádost o umístění stavby na stavebním úřadu. Na tiskové konferenci to sdělil místostarosta Ivo Polák.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pozitivním faktem podle něj je, že zpracovatel projektové dokumentace neeviduje požadavek na posudek tzv. velké EIA a zjišťovací řízení o vlivu stavby na životní prostředí. „To samozřejmě zkracuje celý harmonogram přípravy investiční akce,“ uvedl Polák.

Příprava projektu se také podle místostarosty koordinuje s plány na dopravní a technickou rekonstrukci Brněnské ulice. „Při této stavbě, která by se měla podle předpokladu udělat v příštím roce, dojde k takovým úpravám, aby se výsledek přizpůsobil plánovanému řešení přemostění,“ sdělil Ivo Polák s tím, že je to důležité především pro zajištění objízdných tras při samotné stavbě přemostění.

premosteni-na-starem-blansku-pred-zeleznicnim-prejezdem-44508-0_550.jpg

V projektu rekonstrukce přemostění na Starém Blansku se teď připravuje projektová dokumentace. Foto: O. Požár

Co se týká vypořádávání pozemků, tak většina z nich je už zapsána v budoucích kupních smlouvách, směnných smlouvách nebo s nimi počítají smlouvy o spolupráci.  „Na posledním zasedání rady města 9. dubna bylo například schváleno uzavření smlouvy se Správou jeskyní České republiky,“ doplnil místostarosta.

Podle něj se nyní řeší ještě dva pozemky. „Prvním je pozemek bratří Librů, kde se připravuje smlouva o spolupráci a následně kupní smlouva. Druhý je pozemek dotčený stavbou. V tomto případě se už delší dobu snažíme vyvolat jednání se zástupci majitele pozemku,“ upřesnil Polák.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty