Blanenské kino projde tříměsíční rekonstrukcí

24. května 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2828×

Tři měsíce budou trvat investiční akce, které se týkají rekonstrukce blanenského kina. Stavební práce před budovou a uvnitř objektu budou probíhat od 14. června do 15. září letošního roku. Na tiskové konferenci to potvrdil starosta Blanska Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Jde o rekonstrukci elektroinstalace a druhou akcí je nová terasa a vstupní schodiště při hlavním průčelí do budovy kina, které slouží pro vstup do kina i kavárny,“ upřesnil starosta Jiří Crha.

kino-v-blansku-ceka-rekonstrukce-16487-0_550.jpg

Kino v Blansku čeká tříměsíční rekonstrukce. Foto: O. Požár

Generálním dodavatelem obou staveb je společnost Elektro Brevex, s.r.o., která ve výběrových řízeních předložila nejvýhodnější nabídky. Rekonstrukce elektroinstalace se týká takřka celého objektu.

„Obě stavby jsou koordinovány do stejného období a vzhledem k jejich velkému rozsahu bude budova kina včetně kavárny od poloviny června do poloviny září veřejnosti nepřístupná. Věřím, že to diváci pochopí, protože zmíněná rekonstrukce už byla potřebná,“ uvedl starosta.

Filmoví fanoušci však o promítání filmů úplně nepřijdou. Blanenské kino totiž chystá letní promítání na prostranství na takzvaném Poduklí. O prázdninách – tedy v červenci a srpnu – se tam bude promítat každý pátek. Od 5. července do 30. srpna bude promítnuto devět filmů. Tradičně se budou promítat české filmy a vstup na projekce letního kina pod širým nebem bude zdarma.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty