Blížící se sedmý ročník Bambifestu připomenul dukla.FEST

10. května 2019, kultura, přečteno: 1875×

Podobně jako v předchozím roce, tak i letos se prostranství po bývalém hotelu Dukla, na náměstí Republiky, rozeznělo v rytmu hudby. V den výročí konce 2. světové války se na takzvaném Poduklí uskutečnil druhý ročník dukla.FESTu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V parku Poduklí byla ještě před začátkem samotného hudebního vystoupení připravena Kuličkiáda, čtyřiadvacátý ročník si nejen pro dětské návštěvníky nachystala blanenská čajovna a klub Ulita. V rámci samotného festivalu si pořadatelé připravili program i pro nejmenší diváky. A to v podobě výtvarné dílny. Pro širokou veřejnost bylo připraveno bohaté občerstvení. 

Co se týče samotného festivalu, tak Dukla.FEST dává šanci regionálním umělcům ukázat se na domácí půdě. Úvodem akce tak bylo vystoupení žáka blanenské ZUŠ, teprve sedmiletého kytaristy Richarda Dobiáška. Žák pedagoga Martina Kováře zahrál několik hitů rockových legend jako jsou AC/DC, Nirvana či Deep Purple.

Sedmiletého Richarda nahradila na pódiu skupina Frappé. Brněnské uskupení v čele s Adélou Václavovou zaplnilo Poduklí folkovými tóny a vtipnými texty pobavilo slušně obsazené hlediště. 

Brněnské uskupení nahradila trojice Bratří Šebelů a Joe Poem, což přineslo na blanenské náměstí i trochu rapu. Hodinu mezi šestou a sedmou večer vyčlenili pořadatelé akce pro blanenského rodáka a písničkáře Lubyna, jehož kytara navodila pohodovou atmosféru pro předposledního vystupujícího. 

Úderem sedmé hodiny večerní se Poduklím roznesly folkové tóny ženského uskupení HeSki, které se netají svérázným stylem své produkce, kterou nazývají HeSkiFolk. Blanenská kapela tak připravila publikum pro překvapení středečního večera, které si na ně pořadatel Vít Pořízek přichystal.

Osmou hodinou se na pódiu dukla.FESTU ukázalo art rockové uskupení tryo. V Poduklí tak zaznělo úplně nové album kapely s názvem Karl.


Brněnská skupina Frappé zvládla úvod svého vystoupení jen ve dvou členech. Fotografie: K. Severa

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor