Knihovna zve k zápisu na univerzitu pro seniory

10. května 2019, kultura, přečteno: 1279×

Zápis do již desátého ročníku knihovní univerzity pro seniory odstartuje v pondělí 3. června od 10:00 hodin v Městské knihovně Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zatímco v minulých letech měl každý školní rok své dílčí téma, příští, již desátý jubilejní ročník 2019/2020 bude koncipován jako pestrá série témat i osobností. Ne každý senior si může dovolit navštěvovat univerzitu třetího věku na některé brněnské akademické půdě, proto jsme se rozhodli pozvat zajímavé osobnosti přímo k nám do knihovny.

Těšit se můžete na odborníky z Lékařské fakulty nebo Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity, různých pracovišť Mendelovy univerzity, ale třeba i z Knihovny Jiřího Mahena. Na přednáškách zabrousíme do různých témat, která mohou seniory zajímat a která jsou v dnešním světě aktuální. Dotkneme se např. klimatických změn a jeho dopadu na krajinu, tématu zahrady skrze přednášku jedlé květy, oblasti stravy a zdraví, ale i trénování paměti v mozkové posilovně.

Přednášky budou probíhat opět jednou za měsíc vždy v pátek v podvečer v přednáškové místnosti knihovny. Ke konci školního roku proběhne také zajímavá exkurze.

Hlavním smyslem knihovní univerzity je umožnit aktivním lidem i v seniorském věku poznávat nové, setkávat se, užívat si život a přítomnost, protože, jak zní název jedné z přednášek „přítomnost nikdy nestárne“. Neznamená to však, že by byla určena striktně jen pro seniory, je otevřena všem zájemcům bez rozdílu věku.

Přihlášky do dalšího ročníku, včetně soupisu jednotlivých přednášek, je možné vyzvedávat již nyní u knihovníků nebo vytisknout na webových stránkách knihovny. Pro bližší informace se obracejte na knihovníky nebo na koordinátorku celého ročníku Evu Mollovou, na e-mailu: mollova@mk.blansko.cz.

Vyplněné přihlášky je nutné odevzdat na ekonomickém oddělení knihovny spolu s poplatkem za celý cyklus přednášek 300 Kč, a to od pondělí 3. června od 10:00 hodin. O zápisu do ročníku rozhodne pořadí podaných a zaplacených přihlášek. Proto neváhejte, počet míst je jako každý rok omezen!

Městská knihovna Blansko