Kulturisti z Blanska na jarních šampionátech zabodovali

31. května 2019, sport, přečteno: 2813×

Soutěžní cvičenci z Oddílu kulturistiky ASK Blansko měli dva týdny v květnu velice náročné. Chystali se totiž na Mistrovské soutěže na MM a MČR v jarní části soutěžní sezóny 2019. Někteří dokonce ještě absolvovali před těmito soutěžemi Extrifit cup anebo následně RCO CUP. Pro všechny juniory a dorostence to byla jejich první soutěžní sezóna. V nabité konkurenci zabodovali.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

lukas-opatril-z-ask-obsadil-na-mcr-v-kulturistice-mladsich-dorostencu-treti-misto-11323-0_550.jpg

Lukáš Opatřil z oddílu kulturistiky ASK Blansko obsadil na letošním Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2019 v kategorii mladšího dorostu do 65 kg třetí místo. Foto: ronnie.cz

Lukáš Opatřil v kategorii kulturistika starší dorost do 65 kg skončil na Moravě čtvrtý. Na republikovém šampionátu již startoval ve svojí vypsané kategorii mladší dorost a vybojoval krásné 3. místo.  Dále v dorostu v kategorii physique do 168 cm startoval Bohumil Klimeš, který na Moravě skončil čtvrtý a na republice pátý.

V juniorských kategoriích jsme měli tři zástupce. V kulturistice do 70 kg reprezentoval ASK Dominik Kvíčala na Moravě, z nabitého startovního pole se probojoval do finále, kde skončil na 6. místě. Na republice ještě ve větší konkurenci do finále nepostoupil. Dominik Sekanina soutěžil v kategorii physique junior nad 178 cm. Na Moravě skončil na 4. místě, na republice skončil na 6. místě a na Extrifit cupu na 5. místě. Měli jsme i jednu reprezentantku v bikiny fitness junior nad 168 cm. Bohužel Irena Kozelková na Moravě skončila 10. a tak na republiku již nepokračovala.

V mužských kategoriích kulturistiky reprezentují ASK Blansko Jiří Minařík, který skončil na mistrovství Moravy v kategorii nad 90 kg na 5. místě. V kategorii do 90 kg nejaktivnější závodník Tomáš Vondál získal na Moravě 7. místo v dobře obsazené kategorii. Na republice do finále nepostoupil, nicméně na RCO fitness cupu obsadil 3. místo.

V kategorii Masters má ASK jednoho zástupce. Tím je Vladimír Kopecký. Ten se účastnil republiky v kategorii masters 50-59 let a obsadil 5. místo.

Všichni závodníci podali pěkné výkony a nabrali další zkušenosti pro další aktivní činnost v tomto krásném sportu.

Marek Pokorný, trenér oddílu kulturistiky ASK Blansko

(redakčně upraveno)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty