Výroční koncert soukromé ZUŠ zaplnil sál v Dělnickém domě

31. května 2019, kultura, přečteno: 1530×

Již pětadvacet let působí na blanenské kulturní scéně soukromá základní umělecká škola v Dělnickém domě. Projekt manželů Jeřábkových se rozhodl oslavit jubileum výročním koncertem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Není divu, že od pondělí byl výroční koncert soukromé ZUŠ v Blansku vyprodán. Projekt manželů Jeřábkových, který se vyvinul z původní taneční školy, se totiž už 25 let stará o umělecké aktivity žáků základní školy.

Ve středu 29. května se v Dělnickém domě představily všechny obory soukromé ZUŠ. Koncert, moderovaný Romanem Matalem a Olgou Šperkovou-Šulovou, zahájil literárně-dramatický obor, následovaný dalšími odvětvími, kterými se škola zabývá.

Hudební obory nabídly divákům různorodý program, který se skutečně pohyboval od komorní hry na flétnu až po ostrý zvuk elektrické kytary.

Kromě hudebních oborů se představily také taneční obory, a i ty přinesly jistou odlišnost jednotlivých vystoupení. Svůj prostor si našly jak historické, tak moderní nebo lidové tance.

Výzdobu sálu v Dělnickém domě obstarali žáci výtvarného oboru školy, kteří navíc svá díla vystavují v kině a také jsou jejich výtvory k vidění v areálu školy.

Kromě samotných studentů školy se na pódiu představili i její absolventi, kteří v současné době například studují konzervatoř, nebo také část pedagogického sboru školy.

„Osobně jsem byla hodně nervózní, ale myslím si, že ta dřina, pot a slzy stály za to. Jsem hrdá na své svěřence,“ řekla po vystoupení jedna z pedagožek Petra Havlíčková. „Velký dík patří jak všem pedagogům, tak zejména divákům, kteří nás přišli navštívit a svým způsobem pogratulovat naší škole k jejímu výročí,“ dodala vyučující tanečního oboru.

Samotného koncertu, který skončil krátce po osmé hodině se jako diváci zúčastnili i představitelé města, konkrétně Jiří Crha, František Hasoň a Ivo Polák.

Již čtvrt století baví soukromá ZUŠ obyvatele Blanska a přilehlého okolí. Foto: archiv Soukromé ZUŠ

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor