Aerobic team Orel Blansko si veze zlato z mistrovství republiky

14. června 2019, sport, přečteno: 3015×

Děvčata z blanenského aerobikového týmu se mohou pyšnit titulem mistryň České republiky, který letos obhájily v Praze na soutěži Česko se hýbe od asociace fisaf.cz.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pod vedením trenérek Markéty Kolářové a Adély Bláhové se Aerobic Team Orel Blansko věnuje především aerobic show a step aerobicu. Letos v Aerobic show závodila děvčata v kategoriích 8 – 10let, 11 – 14let a 15 a více let. Jezdila na různé typy soutěží po celé České republice, kde sbírala medailové umístění. Nejdůležitějším závodem jejich sezony byl však právě tenhle.

Na finalové kolo, které se konalo v pátek 7. června 2019 v Praze se postupovalo z měst z různých koutů naší republiky. Děvčata se vydala na postupové kolo do jednoho z měst, a to do blízkého Brna.

Kde nejmladší děvčata se sestavou „Loupežníci z pohádek“ postupovala ze 3.místa. Starší děvčata se sestavou „Volejte linku 155!“ postupovala také ze 3.místa a nejstarší děvčata se sestavou „Limonádový Joe“ postoupila z 1.místa. Tahle umístění jim pomohla k postupu na již zmíněné velké celorepublikové finále.

Na finálovém kole se v každé kategorii předvedly nejlepší vybrané týmy a konkurence byla opravdu veliká. Loupežníci z pohádek si vybojovali krásné 4.místo z 21 týmů. "Limonádový Joe" si vybojoval bronzovou medaili. A sestava "Volejte linku 155!" pod vedením Adély Bláhové zaujala porotu natolik, že porazila 17 týmů a odvezla titul mistryň České republiky.

Pro všechna děvčata to bylo krásné zakončení závodní sezony a po prázdninách budou trénovat nové sestavy se kterými budou závodit a snažit se, aby jejich sezona byla alespoň tak úspěšná, jako ta letošní.

Společná fotka účastníků. Foto: archiv Jednota Orel Blansko

Veronika Švábová

Jednota Orel Blansko

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor