Blanenští fotbalisté budou hrát MSFL!

3. června 2019, sport, přečteno: 1442×

Pouze jednu sezónu vydrželi fotbalisté Blanska v divizi D. Cíl okamžitého postupu dokázali svěřenci trenérů Zbořila a Kasálka zvládnout a v zápase proti Havlíčkově Brodu převzali pohár pro mistra soutěže.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Návrat zpět do třetí nejvyšší soutěže. Tak zněl plán vedení fotbalistů Blanska. „Návrat do MSFL byl jasný cíl a podařilo se jej splnit prakticky historickým počtem bodů v divizi. Mám pocit, že jde o historický divizní rekord,“ těšilo předsedu klubu Jiřího Crhu.

Blanenští zvládli divizi v neuvěřitelné formě. Z osmadvaceti zápasů si jen ve třech případech neodnesli plný počet bodů. „Sezóna byla velmi úspěšná, o čemž svědčí fakt, že jsme několik kol do konce divizní sezóny byli vítězi divize s vidinou postupu do MSFL,“ uvedl Crha. Důvod tohoto úspěchu je podle slov prvního muže blanenské kopané jasný: „Změnily se podmínky v klubu, podařilo se sehnat silného partnera, s kterým jsme si vytyčili cíl, který se podařilo splnit,“.

Jak již bylo řečeno, Blansko v MSFL již působilo. Bohužel pro jeho příznivce šlo vždy o epizodní roli ve třetí nejvyšší soutěži. „Chceme předejít tomu, co se stalo v minulosti. Dvakrát Blansko postoupilo do MSFL a nikdy se v soutěži neudrželo. To chceme změnit, chceme hrát důstojnou roli v MSFL,“ říká předseda klubu.

Novou sezónu tak načnou fotbalisté Blanska v nové soutěži, koho však budou mít za soupeře, to se zatím nedá jednoznačně říct. MSFL je stále ještě otevřená jak v otázce postupu, tak sestupu. Blanenští však budou muset roli nováčka zvládnout. „Naší doménou v uplynulé sezóně byla obrovská chuť jít za vytyčeným cílem. A když se v některých zápasech nedařilo, mužstvo bojovalo, což je naší obrovskou sílou,“ dodal Jiří Crha.

Před zápasem předal předseda klubu a starosta města Blanska, inženýr Jiří Crha šek Domovu Olga. Foto. K. Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor